STOP THE PRESS!

Shade Empire – Zero Nexus

shade_empire_nexus1. 9 in 1 2. Adam & Eve 3. Blood colours the white 4. Flesh relinquished 5. Harvesters of death 6. Serpent-Angel 7. Whisper from the depths 8. Ecstacy of black light 9. Victory
Arvio: 4/5

Kuopiolaisen Shade Empiren levy Xero Nexus yllättää raskaiden ja kevyiden musiikillisten elementtien yhdistelyllä. Edellinen levy Intoxicate. O.S oli raskaampi tuotos ja nyt yhtyeen vaihtaessa levy-yhtiötä on otettu enemmän draamallisia osuuksia mukaan. Alkukipale 9 in 1 antaa tyylinäytteen laulajan mörinä- ja kiminätaidoista suurin elkein. Adam ja Evessä on laulamassa myös naistaustalaulaja tuoden elävyyttä kappaleeseen ja sopii kuin nakutettu kokonaisuuteen. Heidän kannattaisi käyttää enemmänkin tätä keinoa. Victory alkaa mahtipontisen elokuvamaisin ja taustakuoromaisin sävyin ja yhdistyy mättömäiseen menoon korkean karjunnan säestäessä menoa.

Kaiken kaikkiaan levyllä on yhdistetty mystisiä sävyjä hyvin kosketinsoittimin ja tuplabasarit riekkuvat ärhäkästi. Kokonaisuus on selkeä ja ilmava pitäen silti raskaan metallinsoiton napakasti kuosissaan. Mikään kappale ei melodiallisesti nouse esiin ja ole hittikelpoinen mutta kipaleet toimivat yhdessä hyvin. Levy on kaikin puolin napakka ja kipakka tuotos. Sitä kuunnellen musiikki tuo selkeyttä tajuntaan eikä sekoita sitä. Sellaisiin hetkiin tämä tuotos sopii oivallisesti kun haluaa saada herätyksen mutta ei sekoituksen.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Dynamic Arts Records, 2008