STOP THE PRESS!

Mariah Carey – E=MC2

mariah_carey1. Migrate 2. Touch my body 3. Cruise control 4. I stay in love 5. Side effects 6. I´m that chick 7. Love story 8. I´ll be loving you long time 9. Last kiss 10. Thanx 4 nothin´ 11. O.O.C 12. For the record 13. Bye bye 14. I wish you well
Arvio: 3/5

Hunajaisen Mariah Careyn levy E = MC2 on hänen 11:sta tuotoksensa. Edellinen The Emancipation of Mimi myi miljoonia ja palkittiin Grammyllä. Tuottajina on tällä levyllä toiminut useita kuten mm. Jermaine Dupri ja Dj Toomp. Carey on myös osallistunut kappaleiden tekemiseen ja ottanut päävastuun tuottamisesta yhdessä Antonio Reidin kanssa.

Ensimmäinen kappale Migrate liikkuu eteenpäin vocoderin ja hiphopin avulla. Toinen biisi Touch my body on pelkkää seksiä vihjaavilla sanoituksillaan. I stay in love:ssa Mariah pääsee esittelemään tavaramerkkiään, naukuvan falsetin sekä narisevan alanuottien yhdistelevää laulutyyliä. I´m that chick:n voisi olettaa sopivan flirttailuun autossa ja kuuma meno on taattu. I´ll be lovin´u long time:ä kuunnellessa voi tuntea tuulen vireen hiuksillaan, kun avoauto vie kohti hiekkarannan tuntumaa.

E=MC2 on kaikinpuolin klassinen r&b levy. Siinä on tarpeeksi muuntautuvaisuutta ja virtaa eteenpäin musiikkityylille ominaisella tavalla. Viimeinen kappale I wish you well on levyn ehdoton helmi. Se on kaunis soulimainen gospeltyylinen pianokappale, jossa Mariahin todelliset laulajankyvyt pääsevät oikeuksiinsa. Mielestäni levy olisi voitu rakentaa enemminkin tämän henkevän kappaleen ympärille. Se vain osoittaa, että Careyllä olisi enemmänkin annettavaa. Mieleeni muistuukin eräs esiintyminen olikohan Grammy-gaalassa, jossa Mariah juuri veti gospelmaisen kappaleen aivan mielettömällä energialla. Toivottavasti hän vielä uskaltaa tempaista levyllisen hengellistä musiikkia. Mutta Mariah kai vielä kuitenkin jää miellyttäjän rooliin poikien päiväuni-typynä. Osaahan hän olla aikamoinen seireeni.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Island, 2008