STOP THE PRESS!

Abduktio – Thermidor

abduktio1. Kärpästen herrat 2. Kuparintuoksuinen blues 3. Rosa Parks 4. Kevään merkkejä 5. Uutisia rintamalta 6. Rauhanehdot 7. Aavetanssi 8. Äärimmäisyyksien aika 9. Thermidor 10. Apinoiden planeetta
Arvio: 3,5/5

Abduktio, tamperelainen ja aluperin ylöjärveläinen bändi julistaa hardcore-metallin ilosanomaa harvinaislaatuisella tavalla, suomenkielellä. Sanoitus on sopivasti mystiikkaa viljelevää ja monimielistä runoilua ja sopii tähän genreen. Melodiankuljetukset ovat välillä kuin progea monipolvisella koristeisuudellaan. Tätä levyä voi kuunnella useampaankin kertaan löytämällä jotain uutta.

Nimikappale Thermidor on jätetty sopivasti pelkäksi instrumentaaliseksi viritykseksi ja toimii. Muutkin kappaleet toimisivat loistavasti yksinkin ilman laulua. Kappaleilla on hauskasti hyviä nimivalintoja kuten Apinoiden pleneetta, Kärpästen herrat ja kuparintuoksuinen blues. Lauluääni on jätetty toisaalta turhan kuivakkaaksi korostaen käheyttä ja kimeyttä. Thermidor on kolmikon toinen pitkäsoitto. Edellinen levy Tuli kulje kanssani oli menestys. Se oli hieman raskaampaa kuin tämä uusin tuotos hieman kevyemmällä otteellaan.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Combat Rock Industry, 2008