STOP THE PRESS!

Kinetik Control – Lack of Divine Inspiration

kinektik1. Vanguard of the new 2. Lack of divine inspiration 3. Who does not want freedom 4. The mutt 5. No one knows about us 6. Walk through fire 7. Silence the serenade 8. Killing inferno 9. Waves of redemption 10. What is love 11. Grey
Bonus: 12. Each time 13. Threeway ticket 14. (you) don´t believe in yourself 15. No tomorrow 16. Small leap of faith
Arvio: 4/5

Kinetik Control täräytti itsensä kunnolla musiikin kuluttajan tajuntaan esikoisalbumillaan Lack of divine inspiration. Levy yhdistelee rohkeasti elekroa, metallia ja poppia. Jo nimikappale alkaa hauskasti poppiriffein yltyen sitten hevimmäksi rockiksi. Se kiteyttääkin koko levyn sisällön. Äänimaailmassa löytyy aikamoisesti täytettä kun syntikkamatto jyllää taustalla melkoisen hallitsevasti. Vokalisti-kitaristi Tweakin ääni on käsitelty tehokkaan möriseväksi ja suuren kuuloiseksi. Raskas kitara söi säestää särisevin äänin melodisen pop-rockin tahtiin.

Oulusta kotoisin oleva ja sittemmin helsinkiläistynyt bändi tarttuu ennakkoluulottomasti myös Haddawayn erinomaiseen pop-kappaleeseen What is Love. Lopputulos on aikamoisen nopea riuhtaisu alusta loppuun ja mieli tekee jo kuunnella alkuperäistä kappaletta, joka on rauhallisempi sovitus tuoden hienon melodian esille. Mutta aina on kuitenkin mielenkiintoista kuulla cover-versioita erilailla sovitettuna.

Turhan ryppyotsaisesti bändi ei ole siis liikkeellä ja tältä nelikolta odottaa mielenkiinnolla jatkoa levytysrintamalla. Omaperäisyys on kuitenkin aika harvinaista herkkua Suomenkin levymarkkinoilla ja kun Kinetik Control ei asetu helposti luokiteltavana mihinkään katerogiaan, niin bändillä tulee varmasti riittämään haasteita raivata oma tilansa musiikkimaailmassa.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Toyboyz Ltd, 2008