STOP THE PRESS!

My Chemical Romance – The Black Parade is Dead

mychemicalromance-theblackparadeisdead-frenteCD: 1. The End 2. Dead 3. This is how i disappear 4. The sharpest lives 5. Welcome to the black parade 6. I don´t love you 7. House of wolves 8. Interlude 9. Cancer 10. Mama 11. Sleep 12. Teenagers 13. The black parade is dead 14. Disenchanted 15. Famous last words 16. Blood DVD: 1.Welcoma to the black parade 2. Thank you for the venom 3. Dead 4. The sharpest lives 5. This is how i disappear 6. Teenagers 7. I´m not okay(i promise) 8. You know what they do to guys like us in prison 9. Famous last words 10. Give èm hell, kid 11. House of wolves 12. It´s not a fashion statement, it´s a deathwish 13. I don´t love you 14. Untitled 15. Mama 16. Helena 17. Cancer
Arvio: 4/5

My Chemical Romancen live-setti The Black Parade is dead on dvd:n ja cd:n muodossa aikamoinen täky musiikkikauppaan. Levystä The Black Parade julkaistu live-versio on nannaa ainakin fanille mutta etenkin dvd-versiossa tuo esille hyvin bändin laajaa esiintymiskykyä. Bändi on omillaan niin pienen kuin suurenkin yleisön edessä.

Yhtyeeltä ilmestyi toinen pitkäsoitto The Black Parade jo vuonna 2006 ja sai osakseen monenlaista vastaanottoa puolesta ja vastaan. Boksin cd on Mexico Cityn-keikalta vuodelta 2007 ja on bändin taitoja erinomaisesti esiintuova kokonaisuus. Nimibiisi soi meilläkin radiosoitossa jo liiaksikin asti ja bändi on vain kasvattanut suosiotaan tähän päivään asti. Boksin dvd sisältää mukavasti kaksi live-taltiointia: edellä mainitun Meksikon keikan sekä klubikeikan Yhdysvalloista, New Jerseystä. Tämä jos mikä on ilahduttamaan kuluttajaa ja nimenomaan edistämään bändin osaamista. Suuri stadionkeikka näyttää, että bändin monipuoliset kappaleet pop-rockista kantrimaiseen otteeseen sekä punk-vaikutteista kabareemeininkiin ja Robin Williams tyyliseen stadion-balladi revittelyyn antavat kuulijalle aikamoisen musiikillisen sekoituksen. Lisäksi videotaltiointi on toteuttu useilla kameroilla jopa päältäpäin kuvattuna antamaan hyvää tunnelmaa ja visuaalista antia kotikatselijallekin. Keikka New Jerseyssä antaa päin vastoin mukavasti intiimimmän katsauksen bändi kyvystä muuntautua läheisempään kanssakäymiseen yleisönsä kanssa.

My Chemical Romance on aikamoisen mielenkiintoinen tuttavuus musiikkimaailmassa. Tämä yhdysvaltalainen yhtye osaa yhdistellä rämisevää rockia pop-balledeihin kuulostaen väliin hyvin brittimäiseltä. Laulajan Gerard Wayn ääni on sopivan käheä ja vahva. Ilahduttavaa on, että bändi uskaltaa revitellä rohkeasti jo toisella levyllään ja että heidän on annettu tehdä niin. Markkinoinnillisesti kun se tuottaa päänvaivaa mihin kategoriaan bändin sijoittaa mutta ei huolta, kyllä musiikinkuluttaja tykkää ja näille eri tyylejä sekoitteleville bändeille löytyy vaikka sitten ihan oma genrensä.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Warner Music, 2008