STOP THE PRESS!

Pink – Funhouse

funhouse_pink1. So what 2. Sober 3. I don´t believe you 4. One foot wrong 5. Please don´t leave me 6. Bad influence 7. Funhouse 8. Chrystal ball 9. Mean 10. It´s all your fault 11. Ave Mary a 12. Glitter in the air Bonus: 13. This is how it goes down 14. Featuring travis McCoy
Arvio: 3/5

Täytyy sanoa, että Pinkin asenne ja sopiva vihaisuus miellyttävät. Hänen itseironiset videonsa ja valokuvansa kuten tämänkin levyn kuvat innoittavat ja laajentavat ´tyttö-kuvastoa`. Tarkoitan, että hän osaa tehdä poseeraukset omaan villiin tyttö-tyyliin eikä kiltisti miellyttämällä puolialastomana ja tahdottomana nukkena. Imago on varmasti tarkkaan mietitty mutta kyllä se vaan vetoaa.

Pinkin viides levy Funhouse sen sijaan ei iske lujaa. Kuulemma tyttö erosi ja tämä olisi nyt sellainen vähemmän särmikkäämpi erolevy kuin voisi häneltä odottaa eikä riuhtovan ylpeä tilitys ´äijien` typeryydestä. Eka kipale So What kyllä aloittaa: so i just lost my husband,/ i don´t wanna know where he went/ so I gonna drink my money../ i got brand new attitude and I gonna wear it tonight/ I gonna get in trouble/ I wanna start a fight. Siis riidanhaastolla Pink avaa levyn. Ovelasti seuraava kappale Sober on kai ironinen vastaus Amy Winehousen Rehab:ille eli tilitys selvilläolosta. Tästä eteenpäin mennään enemmän ja vähemmän slovareissa, joissa pohditaan mm. sydänsuruja ja väliin vähän nopeammissakin kipaleissa. Nimikkokappale Funhouse polkee eteenpäin tuttuun Pink-malliin mieleenjäävällä riffillä ironisoiden pahoista klovneista, jotka ovat vallanneet talon.

Pinkin tukkakaan ei ole enää pinkki vaan apean vaalea ja ainakin levyn kuvissa blondeilla näyttää olevan hauskaa ainakin kovalla yrittämisellä. Sopii kai odottaa, että seuraava levy toisi tullessaan taas tuttua Pinkiä menevimmillään. Taustalla on häärinyt monen pop-biisin ja artistin (mm, Britney Spears, Back Street Boys) takaa tuttu ruotsalainen Max Martin. Pink on tehnyt myös itsekin biisejä mutta eivät ne nyt aivan lentoon lähde. Jos uskaltais väittää, niin Pinkillä on ehkä parempi imago kuin biisit konsanaan. Hän vois revitellä enempi biiseissään jopa mahtipontisuuteen saakka, että Mtv:llä menis pasmat sekaisin.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Sony-BMG-Entertainment, 2008