STOP THE PRESS!

Torture Killer – Sewers

torture_killers1. Crypts 2. I Bathe In Their Blood 3. The Art Of Impalement 4. By Their Corpse 5.Coffins 6. Rats Can Sense The Murder 7. Scourging At The Pillar 8. Sewers
Arvio: 4,5/5

Projektibändeistä se meininki yleensä lähtee. Torture Killerin tarina alkoi 2002 deathmetal-covereita raastavana kaljanjuontibändinä, joka vähitellen työsti myös omaa materiaalia ja levytti esikoisensa vuonna 2003. Bändin Euroopan kiertueen jälkeen laulajan paikalle kavunnut legendaarisen Cannibal Corpsen laulaja Chris Barnes teki yhteistyöllään selväksi, ettei kyseessä ole mikään kevyellä olan kohautuksella ohitettava orkesteri. Barnesin kanssa bändi veisti huomiota keränneen ”Swarm!”-levyn vuonna 2006. Koska kuitenkin bändillä tuntui olevan keikoillaan kokoajan eri kokoonpano, kuin mitä levyllä kuultiin, turhautti tämä jäseniä suunnattomasti. Tämän johdosta päätettiin hyvässä hengessä lopettaa yhteistyö Barnesin kanssa, ja laulajaksi vakiintui Juri Sallinen. Nyt bändi onkin päässyt julkistamaan kolmannen studioalbuminsa, joka kantaa nimeä ”Sewers”.

Erittäin tasapainoiselta tämä kiduttajatappajan kuolometalli kuulostaa. Aloitusraita ”Crypts” näpäyttää heti sormille, että hei nyt kuunnellaan ja turpa kiinni. Sopivasti rohisevaa särökitaraa ja tanakkaa rumpalointia tukee oiva örinä, joka ei kuulosta päälleliimatulta, vaan sekoittuu osaksi bändin sointia erittäinkin luontevasti. Mikä taas hyppää vähän silmille, on heti kakkosraidalla ”I bathe in their blood”:ssa käytetty soolokitaran soundi. Se kun tunkee kyllä huomattavan pahasti pintaan. Levyn kokonaisuudesta on vaikea erottaa mitään erityistä biisiä, mikä sykähdyttäisi muita enemmän. Jokaisesta palasesta löytyy omia hyviä ominaisuuksia, jotka kolahtavat. Ehkä nelosraita ”By their corpse” jotenkin kiehtoo muita enemmän, siitä kuitenkin löytyy moninaisuutta ja hämyisyyttä.

Jos vertaa Sewersiä Swarmiin, kuulostaa bändi aivan toisenlaiselta. Sewersin sointi on huomattavasti kehittyneempää ja tyylitellympää, kuin mitä Torture Killer on aikaisemmin onnistunut levyttämään. Levy on ehjä kokonaisuus, eikä se pääse pitkästyttämään. Se ei jää turhaan junnaamaan, vaan paahtaa sopivalla tahdilla eteenpäin. Siinä on myös sopivasti monipuolisuutta, jolloin sen kuuntelee ihan mielellään useamman kerran putkeen. Sewers on sangen mainio pala iki-ihanaa deathmetallia. Suositeltava hankinta kyllä kaikin puolin.

Jari Järvi for Smackthejack

Photo copyright by Dynamic Arts Records, 2009