STOP THE PRESS!

Masterstroke – As Days Grow Darker

booklet_covers.inddArvio: 2/5

Masterstroken tarina alkoi vuonna 2002, kun bändin rumpali ja laulajakitaristi päättivät pistää pumpun pystyyn. Muutamia kokoonpanomuutoksia koettuaan ja yhden hieman mönkään menneen levynjulkaisun jälkeen bändi kotiutui Dynamic Artsin talliin ja julkaisi vuonna 2007 pitkäsoiton nimeltä ”Sleep”. Nyt keikkailujen ja uusien kokemusten jälkeen Masterstroke on julkistamassa uutta levyä, joka kantaa nimeä ”As Days Grow Darker”.

Soitannallisesti Masterstorke keskittyy koukuilla höystettyyn peruspainiskeluun, jossa tuntuu olevan kasarihevin leima kuorutettuna mättöriffiellä. Kepeys tunkee läpi suhteellisen paljon, sillä levyn puoleen väliin mennessä balladihetkiä on jo koettu hieman turhan monta. Nimikkokappaleella pyritään selkeästi sytyttämään sytkärit pimeässä salissa. ”Walls of my temple” taas taipuu hieman menevämpään sykkeeseen, joskin tässäkin kappaleessa laulajan suoritus alkaa latistamaan tunnelmaa varsin nopeasti. Mutta viimeistään ”Another step back”:in kohdalla alkaa tehdä mieli käyttää fastforwardia. Kohti loppuaan levy alkaa jo turruttamaan kuuntelulihakset, vaikka väliin mukavat riffit herättävätkin hetkellisen kiinnostuksen. Kuitenkin tämä kiinnostus lopahtaa melko nopeasti.

Melodinen hevi ei itselleni tipu. Masterstroke luultavasti on sangen hyvä orkesteri omassa tyylilajissaan, mutta allekirjoittaneelle tällaisen musiikin kuuntelu ei tuota kovinkaan positiivisia tunteita. ”As Days Grow Darker” on levy, joka kolahtanee helposti sulatettavan hevin ystäville. Se ei valitettavasti ole musiikkia, jollaista jaksaisi kuunnella pidempään, ja se kuluu melko nopeasti loppuun. Biiseissä on hyviä ideoita, jotka hukkuvat helppojen ratkaisujen sekaan. Not my cup of tea.

Jari Järvi for Smackthejack

Photo copyright by Dynamic Arts Records, 2009