STOP THE PRESS!

Aiden – Knives

aiden_knives1. Killing Machine 2. Let The Right One In 3. Scavengers Of The Damned 4. Elizabeth 5. Crusifiction 6. The Asylum 7. Portrait 8. Excommunicate 9. King On Holiday 10. Black Market Hell
Arvio: 2/5

Aiden kuuluu niihin bändeihin, joita hehkutetaan kovastikin tietyissä piireissä, mutta joista itse en ole koskaan oikein mitään irti saanut. Kun uusi levy ”Knives” tupsahti postiluukusta, ajattelin vihdoin antaa orkesterille kunnollisen mahdollisuuden säväyttää. Punkista, gotiikasta ja Misfitseistä teemansa ja sointinsa ammentava orkesteri on myös Suomessa käväissyt, ja vaikka en itse paikalla ollutkaan, kuulin keikasta kehuja. Joten avoimin mielin vaan lätyn kimppuun!

Aika peruskauralla lähdetään liikkeelle. ”Killing Machine” on niin perinteistä nykyjenkkimättöä, ettei se kyllä sytytä sitten millään. Samaa pullaa jatkaa myös ”Let The Right One In”, joskin nyt mennään melkeinpä hardrockin puolelle. Ja tämä itseasiassa jopa toimii, mutta fiilis katoaa lähes heti, kun sinkkukappale ”Scavengers Of The Damned” rullaa itsensä korvakäytävään. Kappale on kerrassaan rasittava ja huomattavan turha. ”Elizabeth” ja ”Crusifiction” niin ikään ovat yllätyksettömiä ja luotaantyöntävän tympeitä vedoksia. Loppua kohden levy alkaa selkeästi puuduttamaan entistä enemmän, ja oikeastaan ainoa valopilkku on pieni välisoitto nimeltä ”Portrait”, jonka mukavan synkeä pienimuotoinen sointi kietoo syleilyynsä. Levyn lopettava ”Black Market Hell” omaa jotain miellyttävää, joka hieman säväyttää, mutta niin kuin vanha sanonta kuuluu: liian vähän liian myöhään.

Vähän onton kuuloinen ”Knives” on. Kun Aidenissa ei musiikkityylillisestikään ole mitään sellaista, joka jaksaisi kiinnostaa, tämä lätty viimeistään poistaa mielenkiinnon koko orkesteria kohtaan. Biiseissä on osittain ideaa, mutta kokonaisuutena ne ovat läpikulutettua muusia, jollaista ei jää kaipaamaan. Ei oikein maksa vaivaa.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Victory Records Inc. , 2009