STOP THE PRESS!

Revengine – Plan Your Escape

revengine1. Given it all 2. Treason 3. Live in a moment 4. Fear me 5. Die for you 6. Turn to stone
Arvio: 2,5/5

Etelä-Pohjanmaalta ponnistava Revengine on tehtaillut jo muutaman demon, ja vihdoin ensimmäinen omakustanne on valmis. EP kantaa nimeä ”Plan your escape”. Orkesteri tahtoo olla omaperäinen, mutta koettaa yltää liian korkealle. Lopputulos on vähän negatiivinen. Tällaista melko tavanomaista nykyrokkia kun tuotetaan niin paljon.

Levyn aloitusraita ponkaisee päin näköä iskevästi, ja mukavaa koukkuisuuttakin löytyy. ”Treason” sitten taas koettaakin yltää turhan korkealle, eikä oikein pysy kasassa. Kolmosraita ”Live in a moment” pyrkii paikkaamaan tilannetta ja tunteileekin suhteellisen hyvin. Mutta nelosbiisissä taas tapahtuu jotain temponheittelyä, joka ei oikein tunnu luontevalta, ja vaikka lopussa onkin mukava suvanto, ei kappale vain oikein toimi. Niin ikään kaksi viimeistä kappaletta saa osakseen pientä köpöilyä, joka menisi läpi demovedoksena, muttei ihan ”virallisessa julkaisussa”.

Onko biiseissä esiintyvä laahaus tarkoitettua, se jää epäselväksi, sillä muutoin demo on soundien suhteen sangen hyvin tuotettua tavaraa. Biisit tosin ovat vähän tyypillisiä kaikkine koukkuineenkin, joten mitään järisyttävää fiilistä ne eivät nostata. Kyllä Revenginestä vielä hyvä tulee, kunhan kollit jaksavat hieman viilata kappaleitaan.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Revengine, 2009