STOP THE PRESS!

Susanna Haavisto – Pakko laulaa

susanna_haavisto1 En kadu mitään 2 Pariisin taivas 3 Padam padam 4 Rakkauden sanoja 5 Karusellini 6 Tungos 7 Motoristi 8 Milord 9 Hanuristi 10 Miksi niin 11 Hymni rakkaudelle 12 Karnevaaliyö 13 Odotusta Pariisissa
Arvio: 4/5

Susanna Haavisto tunnetaan lahjakkaana näyttelijänä ja laulajana. Monet tuntevat hänet lähinnä televisiotöistään, mutta parhaiten hän pääsee esille teatterissa tai esiintymislavoilla. Siksi hänen pitkäaikainen tutkimusmatkansa ranskalaislaulajataren Edith Piafin maailmaan alkoi, kun hän esiintyi parisen vuotta Piafin elämänkertaan, ”Jumalani, kuinka minä olen elänyt”, perustuvassa näytelmässä Valkeakosken teatterissa. Vaikka häntä pyydettiin saman näytelmän uusiin versioihin, niin hän halusi jatkaa omaa matkaansa Piafin maailmassa ja kirjoitti itselleen musiikkiesityksen ”Pakko laulaa”, jossa yhdistyy sekä Piafin että Haaviston oma tuotanto. Nyt tästä on syntynyt levy, joka kantaa esityksen nimeä.

Pakko laulaa yhdistelee oivallisesti sekä tuttua, että hieman tuntemattomampaa Piafin tuotantoa, Ennenkaikkea Haavisto on onnistunut muokkaamaan laulut hänen itsensä näköisiksi. Hyvä niin, sillä pelkkä kopiointi olisi suurta haaskaamista hienojen laulujen ja Haaviston lahjakkuuden suhteen. Hänen äänensä ja Juha Tikan loistavasti sovittamat kappaleet tekevät tästä levystä nautinnollisen musiikkiesityksen, jonka kruunaa Tikan säveltämä ja Hectorin sanoittama Odotusta Pariisissa. Kokonaisuutena Pakko laulaa on todellinen syväkumarrus Pariisin varpuselle.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by SonyBMG, 2009