STOP THE PRESS!

Reckless Love – Reckless Love

reckless_love1. Feel My Heat 2. One More Time 3. Badass 4. Love Machine 5. Beautiful Bomb 6. Romance 7. Sex 8. Back To Paradise 9. So Yeah!! 10. Wild Touch 11. Born To Rock
Arvio: 2/5

Glamrock, tuo nostalgiakummitus, nostaa jälleen päätään. Helsinkiläinen orkesteri Reckless Love on julkaissut esikoisalbuminsa, joka jo ulkonäöltään tuo mieleen 80-luvun tukkameikkihevin, jossa taas itse musiikki usein oli aivan sivuseikka. Reckless Love uhoaa osaavansa hardrockin epäpyhän taidon paremmin, kuin kukaan muu. Ja kieltää tätä ei voi, sillä levy on sitä itseään. Hyvä vai huono asia, se onkin sitten kuuntelijan musiikkimausta kiinni.

Hyvin perinteistä glamia pojat takovat. Lähes kaikki kyseisen genren kliseet on opiskeltu ja ne suoritetaan ilman minkäänlaista itsekritiikkiä. Poisonit, Mötley Crüet ja Kissit on varmasti kuunneltu enemmän kuin 1000 kertaa, ja myös levyn tuotannollinen puoli ottaa tästä kaiken irti. Musiikki on niin lujaa kiinni menneisyydessä, että se on retrompaa kuin retro. Biiseistä ei oikein mikään nouse sen paremmin esille, koska kaikki tuntuvat olevan pastisseja jostain menneisyyden suuruudesta. Meininkiä kyllä löytyy, mutta ”Love Machine” -kappaleen tyyliset vedot vain eivät uppoa enää nykypäivänä.

Tästä levystä on vaikea muodostaa mielipidettä, sillä en oikein osaa suhtautua siihen. Itse en enää jaksa tällaista kuunnella. Bändi hoitaa hommansa omassa genressään kyllä todella mallikkaasti, mutta genre vain ei herätä mitään mielenkiintoa. Reckless Love on meikkirockin vannoutuneille ystäville varmasti todella tervetullut orkesteri, josta asiaan vakavasti suhtautuva pystyy nauttimaan pitkään. Minä en kuulu kyseiseen kuulijakuntaan.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Music, 2010