STOP THE PRESS!

Poison – The video hits

poisonLisätietoja: Sisältää videot kappaleista:
1. Cry tough 2.I want action 2.Nothin’ but a good time 3.Fallen angel 4.Every rose has it’s thorn 6.Unskinny Bop
Arvio: 1/5

Capitol Records julkaisee ”superedullisessa budget -hintaluokassa” dvd-levyjä, joille on koottu bändien hittikappaleiden videoita. Tämä tuntuisi melko järkevältä, mutta kun eteeni iskettiin Poison-yhtyeen dvd, josta löytyy jopa 6 videota, on ihmetykselle aihetta. Miksi? Kenelle? Levyllä on vain nuo 6 videota, ei mitään infoa, ei ekstramateriaalia, ei mitään. Edes kansissa ei ole lisäinformaatiota. Outo paketti.

Kuvanlaatu on hyvä, ja ääni myös on todella hyvälaatuinen. Materiaali vaan ei tee kunniaa, sillä Poisonin videot ovat hirveitä. Pojille on pistetty poskipunaa, glitteriä ja enemmän hiuslakkaa, kuin mitä normaali kampaamo käyttää koko elinkaarensa aikana. Glamtukka ei saa yhtään nostalgiapisteitä, vaan näyttää ärsyttävän nololta. Ja kun siihen yhdistetään vielä über-poseeraus, joka näyttää menneen musiikin edelle, on tuomio valmis. Musiikki on naivin iloista ja luotaantyöntävää, eikä sitä voi hyvällä tahdollakaan sanoa edes kohtalaiseksi. Ainoa hieman erilainen kappale on ”Every rose has it’s thorn”, joka on limaisena balladina jo ihan kuunneltava kappale. Video tosin on tylsä mustavalkoinen kollaasi, jossa osa laulusta tuntuu olevan poissa synkasta. Ihmeellistä, miten minunkin levyhyllyssäni on joskus ollut Poisonin levy. Ei ole enää…

Tämä paketti ihmetyttää. Vaikkakin sen hinta olisi alhainen, kannattaako maksaa edes tuota alhaista hintaa 6 kappaleen ”kokoelmasta”. Jos ei bändiin ole tutustunut, ja tahtoo elämässä ottaa riskejä, niin osta toki Poisonin dvd ”The Video Hits”. Jos taas mieli halajaa jotain hyvää, säästä rahat ja osta oikeaa musiikkia. Sitäkin saa, ihan kaupoista.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Capitol Records Inc., 2005