STOP THE PRESS!

Rubik – Solar

rubik_solar1. Through the haze of our national anthems 2. world around you 3. Sun´s eyes 4. Storm in a glass of water 5. Solar death march (in octaves) 6. Laws of gravity 7. Crisis meeting at teh lyceum 8. Not a hero 9. Towers upon towers 10. The dark continent
Arvio: 4,5/5

Rubikin Solar tunnelmoi monipolvisin melodioin. Aloitus on hieno. Jos levy alkaa kuin juhlallinen kansallishymni tai kuin avaruuselokuvan tunnusbiisi niin kyllä se ainakin minut saa heti puolelleen. Tästä siirrytäänkin heti World around you-biisissä kuin avaruusmatkalle. Biisi on enemmänkin äänimaisemakuvaelmaa. Sun´s eyes on jo popahtavampi kipale ja helpommin lähestyttävä. Syntikkasoundit ovat hauskat.Storm in a glass of water palaa tunnelmoimaan äänimaisemien äärelle.

Crisis yllättää kesken kaiken hauskoin torvisoundein ja melodioin ja laulaja kurkottelee korkeuksiin jo rock-kukko asentein. Ja näin myös Hero´n kaltaisessa kauniissa kipaleessa. Towers upon towers on yksinkertaisen hieno mystinen lataus. Loppubiisi The Dark continent lataa hyvän lopetuksen tälle Solarin tarjoamalle matkalle.

Solar on fiilistelevä ja toimii mainiosti keikalla kun haluaa syöksyä syntikoiden tarjoaminen maailmojen syövereiden. Levy on yhtenäisen kuuloinen ja omaperäinen. Bändillä on omaa sanottavaa ja se on aina hienoa. Lajityyli kun ei ole niitä helpoimpia. Sanoituksia levynkanteen painettuna jäin kaipaamaan. Kaiut ovat Solarin ehdottoman hienoa antia. Levy on äänitetty Kulttuuritalon Alppisalissa ja sen on miksannut Ben H. Allen. Kuulostaa todella siltä että bändi on nauhoitushetkellä antautunut musiikin vietäväksi. Niin sitä pitää. Levynkansikin on jotenkin niin osuva sumuisine pilvineen päiden päällä. Pään sisäinen avaruus on loputon!

Sari Rivinen for smackthejack.net

Copyrights by Fullsteam Records, 2011