STOP THE PRESS!

Fuerteventura – Take Me to Your Leader

take_me_to_your_leader1. Calling all cars 2. Saucer 3. Take me to your leader 4. Burning down the house 5. Do the twist 6. Day by day 7. Back to the future 8. Just make it clear 9. Evasive maneuvers 10. On hold
Arvio: 3/5

Fuerteventuran Take me to the Leader on säröpoppia 90-lukulaisittain. Lainaa on niin sieltä täältä että hirvittää mutta bändi tekee sen toisaalta hyvin. Se tuo tunnistettavuutta mutta ei suorastaan kopioi ihan suoraan kenenkään biisejä. Laulaja-kitaristi on tehnyt biisit ja bändi on ollut sovittamassa kokonaisuutta. Aluksi laulajan ääni miellyttää personaallisuudellaan mutta loppupuolella alkaen lähinnä ärsyttämään.

Biiseissä kuulee collegerokkia sekä punkahtavia sävyjä sekä suurieleisempää menoa. Biisintekijä on musansa kuunnellut ja se, että paljonko on jäänyt omalle persoonalliselle musiikinteolle tilaa niin on makuasia. Itse hieman epäilen mutta miksei sen voi tehdä näinkin. Levy on debyyttilevy joten oman soundin kehittyminen voi näkyä jo kenties seuraavalla levyllä. En itse ole ihan vakuuttunut bändin omasta persoonallisesta otteesta mutta jostain syystä se vaivaa. Kuin levylle ois mätetty kaikki mikä vaan mieleen tulee. Energiaa kyllä riittää ja hyvää otetta sinänsä. Sitä säröäkin riittää melkein liiallisuuksiinkin asti. Mielenkiinnolla odotankin miltä seuraava levy kuulostaa.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Vasararecords, 2011