STOP THE PRESS!

1970-luvun Syksyn sävelet

syksyn_savel2Arvio: 5/5

Syksyn sävel-kilpailu vuosina 1968-2001 on innoittanut monta lauluntekijää ja lukuisat hitit ovat saaneet alkunsa kilpailun myötä. 1970-luvun Syksyn sävel-kilpailukappaleista on julkaistu kattava 25-kappaleen tupla-cd kokoelma. Kokoelma sisältää kaikki voittajakappaleet sekä muita tunnettuja kilpailukappaleita että vähemmän huomiota vaille jääneitä sävellyksiä.

Irwin Goodman voitti kilpailun kaksi kertaa peräkkäin kappaleilla St. Pauli ja Reeberbahn ja Poing poing poing. Samaan pystyi Erkki Liikanen kappaleilla Evakkoretki ja Jokkantii. Muita voittajia ovat mm. Sammy Babitzin Daa-da, Daa-da-kappeleellaan, Marion Rakkaus on hellyyttä-kappaleella. Lea Laven kajautti komeasti Ei oo, ei tuu-kappaleen voittoon saakka. Muita tunnettuja hittejä löytyy mm. Frederikin Jos jotain yrittää, Jukka Kuoppamäen Paljon sanomatta jää, Rauli Badding-Somerjoen Ja rokki soi sekä Irwinin Vain elämää. Tupla-cd on todellinen aarreaitta musiikin ystäville ja varsinainen hittikaparaati. Harvinaisista kappaleista mainittakoon mm. Vesa-Matti Loirin Brontosauruksen yö sekä Paula Koivuniemen ja Viktor Klimenkon duetto Yksi vain.

Tv:ssä menee paraikaa kymmenosainen Daa-da daa-da -Syksyn sävel -retro ohjelma. Jos se sai innostumaan jälleen hienoista kappaleista niin sopii tämä levy fiilistelyhetkiin kuin pottu päähän niin sanotusti. Cd-lehtinen on upea lisä hienolla kuvituksellaan sekä taustatiedoillaan laulajista sekä kappaleista. Syksyn sävel-kilpailun loppuminen on todellinen menetys ja tätä hittikimaraa kuunnellessa kilpailua tulee ikävä. Olisikohan vielä mahdollista saada Syksyn sävel-kilpailu takaisin?

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by EMI, 2011