STOP THE PRESS!

Shamrain – Isolation

shamrain1. How can i make it through the night 2. Everything made perfect sense 3. Until twilight 4. A room with no view 5. Quiet today 6. Surreal play 7. Noises 8. Slow the world 9. Horizon 10. The deep end of the ocean
Arvio: 2/5

Shamrain Isolation on kunnianhimoisilla jäljillä musiikin tunnelmoinnissaan. Bändi ei kyllä ihan yllä sinne mihin pitäisi mutta hyvä yritys silti. Koko levy kaipaisi parempia soundeja ja moni-ilmeisyyttä biisien kehittelyyn. Sorry mutta on vaikea uskoa että tämä on bändin neljäs levy koska se kuulostaa aivan esikoislevyltä toteutukseltaan. Ajatusta löytyy mutta toteutus ei yllä siihen parhaimpaan. Muutaman biisin kohdalla ehtii ajatella että milloin sitä päästään itse asiaan kun alku on niin tylsää toistellen samaa esittelemättä mitään uutta.

Levyllä on paljon ideoita jotka mielestäni pitäisi viedä pitemmälle. Tälläinen instrumentaalinen pop-tyyli ei olekaan ihan helppo genre. Kaihoisaa sointia löytyy. Joskin jotenkin myös hieman junnaavaa kuten Room with no view saa jo heti alkuunsa väsähtämään. Ja saman toistoakin on kuultavissa johtuen samantyyppisistä sointukierroista. Ei löydy sellaista ykkösbiisiä millään ja ehkä sitä ei ole lähdetty hakemaankaan vaan levy on tunnelmallinen kokonaisuus tälläisenaan. Bändillä on laulaja vaihtunut Mika Tauriaisesta Minna Sihvoseen. Hyvin sopii hänenkin äänensä solahtaa tähän bändin musiikkiin. Kemopetrol tulee mieleen väistämättä. Biisien nimivalintoja täytyy kehua sillä ne ovat jotenkin vaan niin hyviä sekä mielenkiintoa herättäviä kuten Surreal play ja Room with no view. Ehdottomasti kiinnostaa mitä Shamrain keksii seuraavaksi.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo`s copyrights by Spinefarm, 2011