STOP THE PRESS!

Lauri Tähkä – Polte

lauri_tahka_polte1. Syyskuun kyy 2. Polte 3. Myrsky 4. Sinun täytyy minun luokseni tulla 5. Pieni ihminen 6. Päästin sinut irti 7. Vielä olet suruton 8. Rakastuin taas 9. Kukaan ei jää pysy paikoillaan 10. Kokonaan sun 11. Riittää meillä päiviä
Arvio: 3,5/5

Lauri Tähkä kokeilee siipiään ensimmäisellä soololevyllään Polte. Eikä ole suinkaan helppoa tehdä sitä ensimmäistä levyä yksin kun takana häämöttää suuren suosion saavuttanut Lauri Tähkä & Elonkerjuu-bändin muisto. Eikä Tähkä nyt ihan täyttä irtiottoa tutuista musiikillisista kuvioista otakaan. Levyn materiaali on tuttua Tähkää hyvine sanoituksineen ja vahvoine tunnelmineen.

Päästän sinut irti on iskelmällista poppia ja Eppujen inspiroimaa kitarointia. Kokonaan sun on hauska torvien säestyksellä etenevä rytminen kipale pysyen kuitenkin helposti lähestyttävänä. Riittää meillä päiviä pistää jalan heilumaan nopsakasti. Syyskuun kyy:ssä soi piano kivasti taustalla ja jousisektio iskee parastaan. Se on hyvä avausbiisi levylle. Levy on iskelmällistä poppia ja rokkiakin sekä jousisektiokin on saatu taustalle soittamaan. Energiaa löytyy tuttuun tapaan ja hyvät sanoitukset tuovat biisit lähelle kuulijaa. Polte-levy on ihan luonteva jatkumo Tähkän musiikillisella uralla. Ja Tähkä laulaa todella hyvin ja tunteella.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Universal Music, 2011