STOP THE PRESS!

Lana del Rey – Born to Die

lana_dey_ray1. Born to die 2. Off to the races 3. Blue jeans 4. Video games 5. Diet mountain dew 6. National anthem 7. Dark paradise 8. Radio 9. Carmen 10. Million dollar man 11. Summertime sadness 12. This is what makes us girls
Arvio: 3,5/5

Lana Del Rayn albumi Born to Die on kaunis ja hieman tasapaksu kokonaisuus. Hänellä on kaunis ja matalan soiva ääni. Harmi vain että biisit voisivat olla kunnianhimoisempiakin sekä voimakkaampia. Liian paljon mennään ainakin omaan makuuni kultaisella keskitiellä. Intohimoja ei syty oikein puoleen eikä toiseen. Biisien virta on tasaisen paksua. Voi voi. Ja kun ollaan näin miellyttävän äänen sointivärin äärellä niin se on sääli.

Hieno fiilistely-biisi Video Gameskin levyltä löytyy joka nosti Lana Del Rayn julkisuuteen. Tämä on hänen toinen levynsä ja esikoislevy Lizzy Grant jäi vähemmälle huomionarvolle. Milloin Dollar Man kutsuu seksikkään vonkuvasti mukaan leikkiin. Kieltämättä edesmennyt Amy Winehouse tulee mieleen tämän biisin yhteydessä. Nimikkobiisi Born to Die:ssa Del Rayn ääni soi muhkean matalasti. Puolittain hiphop-mainen Off to the Races on ihan kiva mutta löysä veto. Blue Jeans on vahvatunnelmainen kuin amerikkalaiseen elokuvaan sukeltanut tuoki-kuvaus. Esimerkiksi Sofia Coppolan Virgin Suicides tulee äkkiseltään mieleen levyn uneliaasta tunnelmasta sekä artistin stailauksesta.

Lana Del Reyn täyspitkä albumi saa ainakin pitämään hänen äänestään yhä enemmän ja saa haluaamaan kuullä tästä naisesta tulevaisuudessa lisää. Toivottavasti hän voisi panostaa reippaasti persoonallisempiin vetoihin musiikin saralla. Mutta kyllä häntä mielellään kuuntelee koska ääni ei ainakaan kylmäksi jätä.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Universal Music, 2012.