STOP THE PRESS!

Tommy Tabermann/ Toni Edelmann – Niitylle minä sinut veisin

tabermann_edelmann1.Air 2. Niin kuin käärme kulkee ruohikossa 3. Ihmisvihaajan teema 4. Päivä taivaassa 5. Mahdollisuus 6. Rakkaani, älä kysy 7. Laulu kärsivästä sydämestä 8. Voima 9. Herra varjele meitä 10. Hiljaisuusvalssi 11. Minä uskon 12. Rukous 13. Muistoja Alhambrasta 14. Lintu 15. Vaikeinta 16. Ei minkään syy 17. Rakastavaisten rukous 18. Lempeys 19. Hämärän hetki 20. Minä haluaisin 21. Tie 22. Niitylle minä sinut veisin 23. Lapsellisia kysymyksiä
Arvio: 3,5/5

Niitylle minä sinut veisin on kokoelma Tommy Tabermanin kauniin vivahtekkaita rakkausrunoja joihin säveltäjä Toni Edelmann on luonut musiikin. Edesmennyt runoilija Tommy Tabermann toivoi että projekti viedään loppuun saakka kaikesta huolimatta ja näin Toni Edelmann teki.

Tommy Tabermanin runot ovat olleet aina leikkisiä sekä syvällisen oivaltavia. Levyllä on henkinen sävy ja tuo runolevylle omanlaisen tunnelman ja ´hyvästijätön`. Runot muuntuvat näin toisenlaisiksi. Niiiden syvyys ja voimallisuus tulee esille aivan toisella lailla kuin luettaessa. Toisaalta Tommy Tabermanin ovat olleet juuri leikkisän syvällisiä ja näin kevyempikin tunnelma musiikissa olisi toiminut, ainakin omaan mieleeni. Rakkausrunot olivat Tabermanin intohimo ja niitä hän totisesti osasi luoda. Levy koskettaa varmasti monia ja toimii lohdutuksen tuojana vaikkapa surun äärellä. Tai ihan runojen kuuntelun ilosta hiljentyä Tabermanin tuotannon äärelle ja pysähtyä kuulostelemaan maailmaa ja itseään. Nälkä toisen ihmisen luo sekä kosketuksen kaipuu pysähdyttää ja sykähdyttää kiireistä ihmisen sisintä. Levyllä esiintyvät Eija Ahvo, Susanna Haavisto, Juha Tikka, Toni Edelmann sekä Tommy Tabermann lausuu itse runon Niin kuin käärme kulkee ruohikossa.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Suomen Musiikki Oy, 2012