STOP THE PRESS!

Sarah Brightman – Dream Chaser

dream_cheaser1. Angel 2. One Day Like This 3. Glosoli 4. Lento e Largo from Symphony No.3, op.36 (Symphony of Sorrowful Songs) 5. B 612 6. Breathe Me 7. Ave Maria 8. Eperdu 9. A Song of India 10. Venus and Mars 11. Closer
Arvio: 3/5

Sarah Brightmanin levy Dream chaser liikkuu avaruudellisissa tunnelmissa. Tämä englantilainen sopraano haluaa olla ensimmäinen muusikko joka laulaa avaruudessa tai peräti levyttää laulun siellä. Brightman on paneutunut asiaan tosissaan ja hän on jo treenannut Venäjällä avaruuslentoa varten. Levyltä löytyy mm. kappale Paul ja Linda McCartneyltä Venus ja Mars. Lento e Largo on Henry Goreckin sinfoniasta numero kolme. Siinä Brightmanin lauluääni heläjää kauniisti korkealla. Levyn aloituskappaleessa Angel Brightman kuulostaa kovasti Kate Bushilta. A song of India on kaunis ja eksoottinen kappale jossa Brigtmanin ääni kikkailee hienosti aaltoillen.

Levy sisältää paljon laulua jossa ei sinänsä lauleta sanoilla vaan äänteillä. Levy pystyy tavoittamaan avaruudellisen tunnelman. Se ei tarjoa yllätyksiä mutta onnistuu tasapainoilemaan instrumentaalisen ja siihen sopivan pop-musiikin rajoilla. Brightman on cross-over artisti, joka on pystynyt yhdistämään klassista tyyliä pop-musiikkiin urallaan.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Universal, 2013