STOP THE PRESS!

Eläin – Joensuu

elain_joensuu1. joensuu 2. politiikka 3. miehet 4. tiedän, ettet rakasta minua enää 5. tehtaassa 6. status 7. status 8. yökerhoon 9. sunnuntai 10. terminator 2
Arvio: 4/5

Eläin-yhtyeen albumi Joensuu on ilmavaa punk-asenteella olevaa noise-taustaista poppi-rockia. Sanoituksissa ladotaan asiat tiskit niin kuin ne nähdään ja silti pidetään yllä naivia tai ehkä paremminkin lapsenmielistä näkökulmaa asioihin. Vaikka sanoituksissa on paljon politiikkaa niin silti pidetään yllä piristävän humoristista ilmettä. Tämä näkyy esim. kappaleessa Miehet. Siinä on tarttuva melodia. Kappaleessa Politiikka lauletaan mm. kuinka politiikka ei tykkää minusta. Niin mukavan rujoa sekä hauskaa. Nimikkokappale Joensuu on pehmeän haikea kappale erosta ja siitä kuinka Joensuu on sen jälkeen erilainen paikka.

Eläin-yhtye on virkistävä poikkeus musiikkimaailmassa. Sanoituksia on harkittu ja mietitty tai sitten ne on taitavan helposti vaan heitetty kasaan ja saatu sopimaan melodioihin. Niissä on myös tarpeeksi ilmavuutta. Suorastaan kadehtittavaa kepeyttä on Eläin-yhtyeen meiningissä. Joensuu-levy on yhtyeen kolmas. Musiikki ei sinänsä ole pontevaa ja energistä vaan ikäänkuin soljuu mainioiden lyriikoiden taustalla. Tämä tapa tuo ainakin tekstit esille. Ja niitä kelpaa esitelläkin.

Sari Rivinen for the Smackthejack.net

Photo´s copyrights by Juki-Records, 2013