STOP THE PRESS!

Pelle Miljoona United – Diaspora

pelle_miljoona_united1. Rainbowmies 2. 3. Ihmisiä Diasborassa 4. Kalevi 5. Mä seuraan rakkautta 6. Yksin sateeseen 7. Nuori kuolemaan 8. Viha 9. Me me me 10. Vanhan klovnin kyyneleet 11. ADHD mies 12. Tuliaisia Lontoosta 13. Lennä lintu sininen
Arvio: 4/5

Pelle Miljoonan Unitedin Diaspora-levy on hieno paluu. Kolmen vuosikymmenen jälkeenkin Pelle Miljoona ja Tumppi Varonen pystyvät tavoittamaan sitä henkeä mistä he ovat lähteneetkin 1970-luvulla. Levy on ehjä kokonaisuus eli kunnon albumi.

Onkohan se tämä aika joka on saanut kaksikon innoittumaan ja palaamaan johonkina idealistiseen ja tarkkanäköiseen kuvaukseen maailmasta ja yhteiskunnasta musiikin muodossa. Se on saavutus eikä ole hukkunut sydämestä lähtevä `nuoren vanhan sydämen` henki minnekään. Soitto on tiukkaa ja soundit ja laulut heitä omaa itseään. Mitään ei ole lähdetty keksimään uudestaan vaan synnytetty luonnostaan mikä jo löytyy heissä. Ja hei, jos kertsissä sanotaan että minä, minä on perseestä ja me, me tulee sydämestä niin siinä on kapinaa ajan henkeä vastaan.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Suomen Musiikki Oy, 2013