STOP THE PRESS!

SingStar Party

singstar_partyTekijä: London Studio
Julkaisija: Sony Computer Entertainment Europe 
Arvio: 4/5

Viime keväänä kauppoihin ilmestyi uusi mielenkiintoinen PlayStation 2 -pelituttavuus nimeltään ”SingStar”. Kuten nimikin jo kertoo, kyseessä on laulupeli. Sitä on myyty tähän mennessä yli 10 000 kappaletta ja menestys senkun jatkuu. ”Starttipaketti” sisältää pelin lisäksi karaokehenkeä nostattavat mikrofonit ja USB-adapterin, jolla saa mikit yhdistettyä pelilaiteeseen. Pelin tarkoituksena on se, että.pelaaja laulaa lempparibiisinsä mahdollisimman hyvin ja kerää tarpeeksi paljon pisteitä. Jos pisteitä kertyy runsaasti, pelaaja voi lopulta olla stara…

Nyt tälle suositulle pelille on tullut jatko-osa ”SingStar Party”, joka nimensä mukaisesti on tarkoitettu kunnon bilettämiseen. Tälläkin kertaa peli sisältää 30 uutta kappaletta kuten Elton Johnin ja Kiki Deen dueton ”Don’t Go Breaking My Heart”, Sonny & Cherin ”I Got You Babe” tai Spice Girlsien ”Who Do You Think You Are”. Jokaisesta kappaleesta on tietenkin nähtävissä artistin/yhtyeen alkuperäinen video. Kuvan laatu ei ole parasta mahdollista tasoa, mutta ei tässä olekaan kyse mistään musiikkidvd:stä, vaan pelistä. Jos ei videot kiinnosta, niin niiden tilalle voi tietenkin EyeToyn avulla vaihtaa vaikkapa oman pärstän laulamaan. Mikäli oma tai kaverin laulu sujui hyvin, on Playbackin avulla mahdollisuus kuunnella se uudelleen ja tallentaa se muistikortille. Ainakaan allekirjoittanut ei kehdannut sitä tehdä, mutta muille se suotakoon. Pass the Mic -tiimipeleillä pystyy jopa kahdeksan henkeä pelamaan samanaikaisesti, joten se soveltuu hyvin isompiin bileisiin. Tämä on mielestäni erittäin hyvä ominaisuus, sillä se luo peliin entistäkin haasteellisemman elementin, jossa todella otetaan mittaa laulutaidoissa. Tosin ainakin itse huomasin pelatessa ettei tarvitse olla täydellinen lauluääni, jotta voi olla stara. Vaikka suuri laulustara olisikin, niin harjoitellakin saa. Sitä varten valikoista löytyy myös ”Freestyle” -osio, jossa voi hioa omaa lauluaan ilman aika- ja tasovaatimuksia.

Yleisesti ottaen pelikonsoleille tai PC:lle on harvakseltaan ilmestynyt naispelaajia kiinnostavia pelejä. Suurimmaksi osaksi nekin ovat olleet yleensä mitäänsanomattomia räpellyksiä. ”SingStar Party” on poikkeus, sillä viimeistään nyt nekin ujot barbarastreisandit ja eltonjohnit, jotka eivät ole aiemmin uskaltaneet mennä laulamaan karaokeen tuntemattomien ihmisten iloksi, voivat sentään riemastuttaa omia ystäviään ja samalla napata pisteitä. Tässä pelissä tärkeintä ei ole lauluääni, vaan hyvä taktikointi jolla voi päästä hyvinkin pitkälle. Mielenkiintoa varmasti riittää useammankin bileiden ajaksi, mutta kyllästymisen vaara samoihin kappaleisiin voi iskeä yllättävänkin nopeasti. Laadukkaita pelejä tekevä London Studios on jälleen kerran ylittänyt itsensä ja tuonut uutta potkua laulavaan pelikansaan. Näin suomalaisena tietenkin toivoisi, että joskus markkinoille ilmestyisi myös kotimainen ”SingStar”-peli, sillä onhan kotimainen musiikki jälleen kovassa huudossa.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by Sony Computer Entertainment Europe, 2004