STOP THE PRESS!

Fantastic 4

fantastic4Tekijä: Seven Studios
Julkaisija: Activision 
Arvio: 3/5

Viime vuosina Marvelin sarjakuvatalon kuuluisat sarjakuvahahmot ovat siirtyneet valkokankaalle vaihtelevalla menestyksellä. Nyt vuoronsa saa Stan Leen ja Jack Kirbyn luoma ”Fantastic Four”, joka ensimmäisen kerran ilmestyi sarjakuvana yli 40-vuotta sitten. Tämän päivän elokuvat tuottavat myös monia oheistuotteita, joihin viralliset konsoli- ja PC-pelit kuuluvat, ”Fantastic Four” -pelin taustalta löytyy monille pelien ystäville tuttu Activision, jonka pelit tunnetaan suhteellisen hyvästä laadusta. Mutta mitenkä sitten näiden ihmenelosten on käynyt uuden pelin kanssa, sillä aiemmin PSOnelle julkaistu peli oli suorastaan susi?

Pelin idea perustuu melko pitkälti elokuvan tarinaan. Reed Richardsin ryhmä on tutkimassa avaruudessa, kun tapahtuu voimakas energinen räjähdys. Tämä aiheuttaa sen, että koko tutkimusryhmä altistuu tälle voimalle. Ryhmän johtajasta Reed Richardsista tulee ”kumiukko”, joka pystyy kumikädellään tuhomaan robotteja mennen tullen. Hänen tyttöystävänsä Sue pystyy muuttumaan näkymättömäksi ja luomaan tehokkaan suojakilven, jolla estää mm. Tulen leviämisen. Hänen veljensä Jimmy on muuttunut todelliseksi ”tulimieheksi”, joka pystyy sytyttämään itsensä tuleen ja heittämään tulenlieskoja vihollista kohti. Viimeisenä, muttei pienimpänä on Ben Grimm. Hänet tunnetaan Möykkynä, sillä hän pystyy musertamaan auton helposti ja tekemään siitä lähes jalkapallon näköisen esineen. Sinun tehtävänäsi on pelata jokaisella hahmolla vaihtamalla kätevästi hahmoa nuolinäppäimellä ja näin hyödyntää jokaisen ominaisuuksia. Koska kyseessä on lähinnä toimintapeli, niin juonista on suorastaan turha mitään puhua, sillä suoraviivaista toimintaa tässä pelissä on luvassa.

Allekirjoittaneelle peli oli pienoinen pettymys, jos vertaa muutamaan aiemmin pelattuun elokuvalisenssipeliin verrattuna, joissa peliriemua on riittänyt yllin kyllin. Tästä pelistä puuttui peliriemun lisäksi haasteellisuus ja ennen kaikkea omien ”hoksottimien” käyttämisen riemu. Jopa vaikeammalla tasolla eteenpäin pääsy on yllättävän helppo moniin peleihin verrattuna. Toki mitä pitemmälle pääsi, niin vaikeusaste onneksi nousi kiitettävästi. Elokuvan näyttelijät ovat melko hyvin digitalisoitu tätä peliä varten, mutta äänet tuntuvat jotenkin omituisella tavalla ns. päälle liimatuilta. Grafiikaltaan PS2:n peliversio jää reilusti alakynteen verrattuna Xboxin versioon, jota pääsin hieman testailemaan. ”Fantastic Four” on ihan kiva pelattava, mutta kuitenkin hyvin tavanomainen peli, joka ei juurikaan eroa monesta muusta tusina lisenssipelistä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by Activision, 2005