STOP THE PRESS!

Forza Motorsport

forza_motorsportTekijä: Microsoft Game Studios
Julkaisija: Microsoft Game Studios 
Arvio: 5/5

Xboxilta, tai oikeastaan kaikilta pelikoneilta, on ensimmäisen Gran Turismon ilmestymisen jälkeen puuttunut peli, joka voisi haastaa tuon realistisuuteen pyrkivien konsoliautopelien kuninkaan. Forza Motorsportia on jo kauan ennen sen ilmestymistä hehkutettu Turismon tappajaksi. Heti aluksi voin paljastaa, että se nousee kyllä tasaväkisesti oppi-isänsä GT:n rinnalle ja on saletisti paras Xboxin autoilusimulaatio. Forzassa riittää niin paljon pelattavaa, että jo neljän tunnin ajelun jälkeen alkoi tuntua, kuin sitä olisi pelannut viikkoja – uratilassa peli tosin kertoi, että siitä oli vielä lähes 90 % tahkoamatta. Kyllästyminen ei kuitenkaan tullut mieleenikään, vaan peli koukutti istumaan useita tunteja TV:n edessä ilta toisensa jälkeen. Koska asiaa riittäisi vaikka useampaan arvosteluun, jaetaan lopputeksti kolmeen osaan: hyvät, pahat ja yhteenveto.

Mitä hyvää Forzassa on? Eniten meikäläiseen tekivät vaikutuksen vaikeustason muokattavuus jokaiselle sopivaksi, eri strategioiden mahdollisuudet, aloittelijoita auttava vauhti/suuntaviiva sekä vastustajien tekoäly. Useita autopelejä riivaavasta kumilankaälystä ei ensimmäistä kertaa ollut tietoakaan. Toisinaan konekuskit tulivat aika rankasti päin jos koetti peittää ohitusyrityksiä, mutta nämä kerrat olivat harvassa. Vaikken mikään tuunaajateppo olekaan, se idea, että tässä pelissä autojen maalaus ja koristelu ei maksa pelaajalta ’rahaa’, on erinomainen ratkaisu. Itse tuli eroteltua viritetyt ajopelit vakiomalleista aina pienellä lisävärityksellä. Autoihin viritysosien ostaminen ja niiden säätäminen on myös mahdollista viedä pilkunviilaus-osastolle, mutta peruskuskikin pärjää osaviidakossa vallan mainiosti. Forza on myös upean näköinen tuhansine yksityiskohtineen, eikä silti hidastele suurissakaan vauhdeissa. Asfaltti on eri puolilla maailmaa erinäköistä ja reuna-aitaan jää autosta maalia, mikäli sitä kolhaisee. Forzan kaksi suurinta valttia Gran Turismoon nähden ovat kuitenkin verkkopeli sekä autojen vahingoittuvuus, eli pelti ruttaantuu ja auton ajettavuus heikkenee, mikäli törmäilee liikaa. Lisäksi ruohikolla ajelusta ja toisten autojen kolhimisesta menettää osan palkintorahoistaan.

Täysin realistisiksi törmäystapahtumia ei voi kuitenkaan vieläkään väittää, vaikka ne GT:n vastaavat pesevät kevyesti. Yli 250 km/h betoniin törmäävä auto ei tosimaailmassa enää liikkuisi mihinkään. Forzassa siitä irtoaa puskuri, maalia ja ohjaus alkaa puoltaa. Mikäli vahinkoasetukset asettaa vaikeimmalle tasolle, ajettaessa myös moottori kuluu ja renkaidenkin kanssa saa olla tarkkana. Ratavalikoima on myös hieman vähäinen, mikä kyllä auttaa kisaamisessa siten, että oppii eri mutkat ja kaarteet. Xboxille ei ole myöskään olemassa PS2:n uusimman ratin vertaista ohjainta, mutta siihen ne valitukset sitten jäävätkin.

Forzassa voi edetä joko helpotukset päällä, rahaa ja tasoja’ pikkuhiljaa keräten tai sitten mahdollisimman realistisilla asetuksilla, jolloin voitoista saa enemmän pätäkkää. Voitetuista kilpasarjoista saa palkintoautoja, joita voi myydä rahan tarpeessa, viritellä tai säästää myöhempiin kisoihin. Vaikka GT4:n huikeisiin autolukumääriin ei päästäkään, on mukana kaikkea Nissaneista Ferrareihin ja klassikkourheiluautoihin. Forza Motorsport lunastaa sille asetetut odotukset ja nyt oikeiden autopelifanien pitää viimeistään ostaa Xboxikin.

Manu ”vroooooooom” Pärssinen for Smackthejack

Photo’s copyright by Microsoft Game Studio