STOP THE PRESS!

Lego Star Wars

lego_star_wars_pcTekijä: Traveller’s Tales / Giant
Julkaisija: Eidos
Arvio: 3/5

LEGO ja Star Wars. Näiden yhdistelmän täytyy olla joko nörttien unelma tai tarkkaan laskelmoitu kahden tunnetun brändin yhdistäminen mahdollisimman universaaliksi tuotteeksi. Itse asiassa se taitaa olla molempia. Lisäfaniuspisteitä LEGO Star Wars – peli saa vielä siitäkin, että pääsee kokemaan Episode 3:n tapahtumia hieman ennen leffajulkaisua.

Jotain pelin sisällöstä kertoo jo kannesta löytyvä ikäraja: 3 vuotta. Lisäksi kun tiedetään, että peli tehtiin alun perin Playstation 2:lle ja muunnettiin siitä Xboxille ja PC:lle, nostaa karmeiden konsolikäännösten peikko heti päätään. Tällä kertaa muunnos ei näy karkeina grafiikkoina, ne ovat vallan komeita ja pyörivät hyvin keskitason peli-PC:lläkin. Sen sijaan pelimekaniikka, tallennusmenetelmät ja kankeat valikot ovat suoraan konsolimaailmasta.

Homma toimii siis Lego-ukoilla. Kaikki muukin on rakennettu Legoista, mikä käy ilmi kun vastaan tulevia esineitä vähän lasermiekalla tai Voimalla kurittaa – myös viholliset hajoavat taistelun hävitessään pieniksi palikoiksi. Paikkojen hajottamisesta on myös hyötyä, sillä pikkupalikat toimivat valuuttana. Ohjaus toimii kokonaan näppäimistöltä ja kuvakulmat sekä kameran paikat ovat staattisia, mikä aiheuttaa monessa hyppelykohdassa turhia harha-askeleita. Kuolo ei kuitenkaan urheaa pelaajaa korjaa, vaan tapaturmasta aiheutuu ainoastaan valuutan menetystä. Tässäkin mielessä peli on nuoremmille perheenjäsenille vallan sopiva. Matkan varrella käytetään eri hahmoja ja heidän erikoisominaisuuksiaan ja välissä tulee tietenkin mm. ykkösepisodin kilpa-ajot ja kolmosen avaruustaistelu. Pientä turhautumista tulee siitä, että mitään ei kerrota tai selitellä sen kummemmin (puhetta pelissä ei ole lainkaan), vaan pulmat pitää selvittää usein yrityksen ja erehdyksen kautta.

Jostain syystä tämä kyllä vanhempiakin kiehtoo. Peli on kohtuullisen yksinkertainen, itseään toistava ja jopa helppo, mutta silti sitä jaksaa pelata aina lisää. Siinä on Legoja! Se on Star Wars! Aivojen aikakone hulmahtaa 20 vuotta taaksepäin ja siinä hurmiossa tulee tahkottua taas yksi kenttä läpi. Konsoliperua on myös se, että peliä voi pelata kaksi pelaajaa yhtä aikaa, mikä on näppäimistöllä aika … mielenkiintoista. Pikkumuksuaan avustavalle vanhemmalle toki hyvä optio. Lego Star Wars ei missään nimessä ole huono peli, se on pääosin hauska, pelattava ja viihdyttävä. Suositellaan kuitenkin ensisijaisesti kyseisten tuotteiden faneille.

Obi Wan Pärssinen for smackthejack

Photo’s Copyright by Eidos, 2005