STOP THE PRESS!

Transformers: Armada – Vol 5 & Vol 6

transformers_05Ohjaus: Hidehito Ueda
Käsikirjoitus: Ryo Motohira
Arvio: 2,5/5

Hasbron tuottamiin Transformers –figuureihin perustuva filmatisointi saa jälleen uuden jälkeläisen, tällä kertaa nimeltään Armada. Transformers esiintyi ensimmäisen kerran animaation muodossa jo vuonna 1984, ja Suomessakin on lehtipisteistä voinut ostaa Transformers-sarjakuvia. Melkoisen laajalle levinnyt brändi siis on kyseessä. Ja erittäin hauska ja omintakeinen: Transformerit ovat muotoaan muuttavia robotteja.

On vuosi 2010 ja kolmen lapsukaisen aiheuttama Transformerien sota maanpäällä on pistänyt vastakkain hyvät Autobotit ja pahat Decepticonit. Lapset koittavat voittaa itselleen maailman herruuden ja lyöttäytyvät Autobottien kanssa Decepticoneja vastaan. Kaiken kamppailun keskellä solmitaan outoja liittoja ja erikoisia ystävyyssuhteita.

Transformers: Armada on melkoisen tavanomainen nykyaikainen animaatio. Se näyttää osittain kuin Pokemonilta, mutta on kuitenkin jotenkin vanhanaikaisempi. Kuvanlaatu on hieman utuinen, ja suomeksi puhuttu äänitys hieman särisee. DVD:n valikot ovat kuitenkin hyvin selkeät, joten niiden käyttäminen luonnistunee pikkuväeltäkin aivan mainiosti. Muutoinkin tällainen scifi-animaatio varmaankin puree perheen pienimpiin. Ja onhan tällaista vanhemmankin tavallaan hauska katsoa, ihan nostalgiamielessä.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Pan Vision, 2005