STOP THE PRESS!

Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith

star_wars_episode3_ps2Tekijä: The Collective
Julkaisija: LucasArts / Activision
Arvio: 3,5/5

Star Wars: Episodi 3 – Sithin kosto on tahkonnut melkoisia rahasummia ympäri maailmaa sekä valkokankaalla että oheistuotteina. Lucasfilm on onnistunut ”jakamaan” lisenssiä Star Wars -tuotteisiin melko tavalla, joten ei siis mikään ihme, että kaikenlaista näkyy kauppojen hyllyillä. Ehkä mielenkiintoisimmat tuotteet ovat kuitenkin pelit. Yleensä ottaen lisenssipelit eivät ole mitään maailmaa järisyttäviä ulkoasultaan eivätkä pelattavuudeltaan. Monesti näin on käynyt myös Star Wars -pelien kanssa. Äskettäin julkaistu ”Lego Star Wars” oli ainakin allekirjoittaneelle suoranainen positiivinen yllätys sen hauskuuden ja oveluuden suhteen, mutta mitä sitten tarjoakaan tuoreimman elokuvan ”Star Wars: Episodi 3 – Sithin kosto” -virallinen peli?

Virallisuudesta voi jo heti ymmärtää, että kyseessä on suoranaisesti elokuvaan perustuva peli. Siinä on hyödynnetty paljon filmimateriaalia, jossa mm. Anakin ja Obi-Wan taistelevat Klooneja vastaan sekä taistelukohtaus Dookua vastaan. Nämä on sitten sidottu tiiviisti toiminnalliseen peliin, jossa digitaalisesti on yritetty tavoittaa alkuperäisten näyttelijöiden piirteitä. En tiedä, onko sitten saatu lupaa näyttelijöiltä hyödyntää heitä digitaalisesti, sillä jopa Bondin peleissä on enemmän aidon näköisiä hahmoja kuin tässä. Onneksi menoa ja kuuluisia valomiekkailutaisteluita on luvassa paljon. Yhdistelemällä nopean iskun, tavallisen iskun, kovan iskun ja torjumisen voit saada näyttävää taistelua aikaiseksi ja kerätä samalla itselleen lisää kokemuspisteitä. Mitä enemmän pisteitä on, sitä paremmiksi voit kehittää omia taitojasi. Kannattaa varoa tyylikertoimen pudotusta, sillä jos homma ei menekään putkeen, niin pisteet nollautuvat. Siksi pistemäärät voivat pahimmillaan jäädä melko pieniksi. Jedien tärkein taito on käyttää Voimaa taitavasti ja ennen kaikkea harkiten, sillä muuten sen palaaminen on hieman hidasta.

Jos haluat pelata peliä yksin, niin sinulla on mahdollisuus pelata sekä Anakinilla että Obi-Wanilla. Tehtäviä pelissä on kaiken kaikkiaan 16 kappaletta, jotka ovat suhteellisen helppoja jopa normaaliasetuksilla. Ainakin allekirjoittanutta ärsytti eniten se, että vaikeat kohdat tulivat mitä milloinkin sattui ja välillä tuli hyvinkin helppoja kohtia. Siksi olisi pelin kehittäjiltä toivonut enemmän tasaisuutta pelin vaikeusasteeseen kokonaisuuden kannalta. Tavallisten tehtävien lisäksi pelaajalle tarjoutuu myös muutama bonustehtävä, jolloin peliin ilmestyy itse Darth Vader.

Kokonaisuutena ”Star Wars: Episodi 3 – Sithin kosto” oli keskitasoista mäiskintäpeliä hieman parempi, joka ei suuremmin innostanut allekirjoittanutta muuten kuin elokuvan ystävän kannalta. Ehkä ongelma olikin juuri se, että ehdin aiemmin testaamaan tuon ”Lego” -version, jossa oli huumoria, lapsenomaisuutta (jota on myös Star Wars -elokuvissa, ja se on tästä pelistä virallisesta pelistä lähestulkoon unohdettu) ja ennen kaikkea viehättävä tunnelma. Toinen ongelma on se, että tekninen toteutus juuri digitalisoinnin suhteen oli hieman heikohko ja ääninäyttelijät aivan toisenlaisia kuin alkuperäiset näyttelijät. Toimintapelinä ihan kiva, mutta kauan tätäkään ei jaksa pelata.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by Lucasarts, 2005