STOP THE PRESS!

Madagascar

madagascarTekijä: Activision
Julkaisija: Activision
Arvio: 4/5

Viime vuosina lähes jokaisesta elokuvasta tai animaatioelokuvasta ovat peliyhtiöt työstäneet lisenssipelejä tiuhaan tahtiin vaihtelevin menestyksin. Varsinkin animaatioelokuviin perustuvat pelit ovat lähinnä olleet tasohyppelyjä, jotka sopivat mainiosti perheen pienimille. Melkolailla samalla linjalla jatkaa DreamWorksin animaatioelokuvaan “Madagaskar” perustuva peli, jossa pelaaja pääsee pelaamaan elokuvan sankareiden kanssa, kuten seepra Marvinina, leijona Alexina tai kirahvi Melvininä.

Pelin ideana on se, että pelaat eri osioissa eri hahmolla suorittaen annettuja tehtävä. Samalla opit erinäisiä jippoja, joista on hyötyä pelin edetessä. Aluksi se vaikuttaa tavanomaiselta tasohyppelyltä, mutta mitä pitemmälle pelissä mennään, niin sitä monipuolisemmaksi se muuttuu. Ensimmäiset tehtävät ovat tyyliltään “kerää kolikoita”, mutta varsinkin pingviinien kommandoryhmän kalastuspuuhat saavat taatusti pelaajan nauramaan. Vauhtia puolestaan tarjoilee kirahvi Melvin, joka pelkää New Yorkin bakteereita ja kulkee katua pitkin pomppimalla molemmin puolin hyödyntäen kauppojen markiiseja ja viemäreistä syöksyviä höyryjä.

Tasohyppelypeliksi “Madagaskar” on todella monipuolinen peli, joka ei takulla kyllästytä vanhempaakaan pelaajaa. Pelin kehittäjät ovat ynnänneet mukaan myös pieniä juttuja, kuten sen, että kerätyillä rahoillasi voit ostaa pelihahmolle uudet asusteet, taikka voit pistää erillisen pikkupelin pystyyn ja tarpeen vaatiessa myös sitä laajentaa. Nämä ovat suorastaan kivasti toteutettuja pelejä, esimerkiksi kahdeksantoista kentän minigolf taikka tanssipeli. Lisäksi kannattaa bongata eri kenttiin piilotettuja kolikkopelikoneita, jotka muistuttavat melkoisesti vanhoja pelejä, joissa ääni oli pelkästään piippailevaa. Pelin ääneen on panostettu, sillä varta vasten tälle pelille on sävelletty oma musiikkinsa, joka erinomaisesti sopii pelin tyyliin. Hahmojen ääniin ei sitten olekaan kunnolla satsattu, sillä alkuperäisten ääninäyttelijöiden (mm. Chris Rock, Ben Stiller) tilalla kuullaan vain heidän ääntään matkivia imitaattoreita. Onneksi heille on kirjoitettu sen verran hauskat repliikit, että siltä osin homma toimii. Graafisesti peli on värikäs ja hillittömän hauska yksityiskohtineen. Omalaatuiseksi tasohyppelypeliksi tämä on ehdottomasti yksi näyttävimmistä ja humoristisimmista. Tätä peliä voi hyvillä mielin suositella lähes kaikenikäisille.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s copyright by Activision, 2005