STOP THE PRESS!

Viidakon Ykä 2 (George of the Jungle 2)

viidakon_yka2Ohjaus: David Grossman
Käsikirjoitus: Jordan Moffet
Tuotanto: Gregg Hoffman, Jordan Kerner
Pääosissa: Christopher Showerman, Thomas Haden Church, Julie Benz, Christina Pickles
Arvio: 1/5

Kun Brendan Fraserin tähdittämä Viidakon Ykä sai ensi-iltansa vuonna 1997, tahdoin pysyä mahdollisimman kaukana koko elokuvasta. Jo pelkän trailerin näkeminen pisti vatsan vellomaan ja sai migreenin tappamaan jok’ikisen punasolun, joka aivojeni poimuihin eksyi. Pikakelausta apuna käyttäen lopulta katsastin kyseisen rainan läpi ja totesin, että aavistukseni oli oikea. Surkea tekelehän tuo oli. Nyt, kun tämä mestariton teos saa sitten jatkoa, olen vähintäänkin räjähtämäisilläni…

Viidakon Ykä (Showerman) viettää rauhaisaa eloa viidakon rauhassa. Rauhaa tulee kuitenkin häiritsemään anoppi, joka koittaa saada tyttärensä kadottamaan kiinnostuksensa sankariamme Ykää kohtaan. Sekalaisten ja kavalien käänteiden jälkeen Ykä lähtee kohti Las Vegasia, jossa hänen apinaystävänsä työskentelee. Tietenkin Ykän on kovin vaikeaa sopeutua menoon, joten naurettavia käänteitä seuraa lisää. Kun hänen rakastettunsa Ursula (Benz) päättää hypnotisoituna jäädä sivistyksen pariin, ja Tookie-lintu tuo tiedon viidakossa tapahtuneista mullistuksista, on soppa valmis.

Kun mennään ali siitä, missä aita on matalimmalla, saadaan aikaan tällaisia vaivaannuttavia tekeleitä. Minusta Disneytä voisi jo alkaa syyttämään lasten aliarvioimisesta, koska tällaisen roskan tekeminen on kohtuuttoman suorasukaista rahastamista. Viidakon Ykä 2 DVD:n laatu toki on hyvä ja kyllä kai joku voi tästä iloakin saada, mutta allekirjoittanut vaivaantui pahan kerran ja menetti vielä lähes puolitoista tuntia elämästään. Ekstramateriaaleina löytyy pilalle menneitä otoksia, poistettuja kohtauksia, amatöörimäinen dokumentti, ja peli.

En ehkä sijoittaisi rahojani tähän, sillä vaikka ykkösosasta pitäisikin, ei tämä elokuva pääse lähellekään sen jo alhaista tasoa. Ehkä perheen pienempiä pienemmille, jotka ovat jo kaikki Teletapit nähneet 100 kertaa, tämä saattaisi jotenkin kiinnostaa. Muutoin suosittelen hakemaan jotain tasokkaampaa.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Walt Disney Home Entertainment, 2003

Traileri: