STOP THE PRESS!

Wallace & Gromit – The Curse of the Were-Rabbit

wallace&gromit_ps2Tekijä: Frontier Developments Ltd
Julkaisija: Konami
Arvio: 3,5/5

Tuskin kenellekään tarvitsee esitellä hahmoja Wallace & Gromit. Nämä Nick Parkin luomat hahmot ovat ilahduttaneet monia animaatioiden ystäviä jo yli viidentoista vuoden ajan. Nyt valkokankaalle on saapunut näiden hahmojen ensimmäinen kokoillan elokuva, joka tarjoilee tuttua englantilaisella huumorilla höystettyä animaatiota. Jokainen elokuva tänä päivänä tarvitsee, markkinamiesten mielestä, kiehtovan tai vähemmän kiehtovan pelin, jossa katsoja voi jatkaa suosikkihahmojensa tempauksia. Näin on myös käynyt Wallace & Gromitin kanssa. Markkinoille on ilmestynyt elokuvaan perustuva peli ”Wallace & Gromit the Curse of the Were-Rabbit”.

Pelin idea on hyvin yksinkertainen. Jänikset ovat vallanneet kasvimaat, jossa ne tekevät tuhoa kasviksille.Anti-Pesto -nimistä tuholaispalvelua pyörittävät Wallace ja Gromit pyydetään apuun nappaamaan jänikset kiinni ja siirtämään ne suoraan heidän autossaan olevaan ”jänissäiliöön”. Tarkoituksena ei ole siis tappaa niitä, vaan pelastaa ne lordi Victor Quartermainelta, joka aluksi toteaa, että jänikset on helppo hoitaa päiviltä perinteiseen tapaan, ampumalla. Vaikka pelissä siirrytään paikasta toiseen, niin pelin rakenne ei muutu miksikään. Jahtaamista jahtaamisen perään. Välillä se saattaa tuntua yksitoikkoiselta, mutta onneksi Wallacen kommentit ovat sen verran hauskaa kuultavaa, että hymy pysyy kasvoilla.

Yksinkertaisesta ideasta huolimatta peli on uskollinen elokuvan hengelle. Se onkin tärkeää, sillä muussa tapauksessa peli jäisi vain pelkäksi naiiviksi tasohyppelypeliksi. Ehkä juuri tätä henkeä nostattaa alkuperäisäänien käyttäminen. Tämä osoittaa sitä, että pelitalo Konami on satsanut tähän peliin, sillä usein elokuvien lisenssipeleihin on käytetty lähinnä ”imitaattoreita”. Lisäksi myös graafisesti peli on hyvin lähellä animaatioelokuvaa, sillä hahmot ovat todella samannäköisiä ja toisaalta ns. kameran käyttö mahdollistaa entistäkin paremmat kuvakulmat. Pelistä puuttuu kokonaan suomenkieliset tekstit, mikä on ehkä ainoa miinus, sillä peli soveltuu parhaiten juuri perheen pienimmille. ”Wallace & Gromit the Curse of the Were-Rabbit” on harmiton ja hauska peli, jota voi reilusti suositella lapsille.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Konami, 2005