STOP THE PRESS!

Spartan: Total Warrior

spartan_total_warriorTekijä: Ascaron Entertainment
Julkaisija: Sega
Arvio: 3,5/5

Total War on varsin kuuluisa ja korkealaatuinen historiallisten strategiapelien sarja. Spartan – Total Warrior sen sijaan asettaa pelaajan yksilötasolle taistelemaan antiikin maisemiin. Peli tarjoaakin varsin ylevää ja mahtipontista mättöä – verta ja irrallisia ruumiinosia säästelemättä. Toiminta ei ole mitään kaksintaistelua, vaan vihollisia on samaan aikaan ruudulla parhaimmillaan sadoittain. Tämä onkin näyttävintä toimintaa, mitä konsoleilla on saatu kokea pitkään aikaan. Todella näyttävä ja vikkelä grafiikka ja massiivisten joukkojen taisteluhuudot luovat varsin hienoa ja isoa tunnelmaa.

Kamera on sijoitettu pelissä usein himpun verran liian ylös, sillä suuren väkimäärän ollessa ruudulla samaan aikaan, omakin pelaaja tahtoo välillä kadota silmistä. Toisaalta tämä ei useimmiten haittaa, koska erilaisia taisteluliikkeitä on sen verran vähän, että riittää melkein kun pelaaja huitoo nappeja sokkona ja katsoo mistä suunnalta lentää eniten ruumiita… Total Warrior keskittyykin lähinnä näyttävyyteen, ja sopivan simppeliin pelattavuuteen. Pelin perin ideahan on kuitenkin mättää vihollisia aivot narikassa, joten älyään ei suuremmin joudu vaivaamaan. Kaikki tehtävät eivät ole kuitenkaan aivan silkkaa tappamista. Yleensä jotakuta tulee suojella, jotakin täytyy tuhota ja samaan aikaan tietenkin huitoa vimmatusti miekallaan päitä poikki. Ja ettei tässä vielä olisi riittävästi tekemistä, osassa tehtäviä täytyy vielä ohjastaa välillä erilaisia laitteita, kuten katapulttia.

Erilaisia aseita on tarjolla mukava liuta, joskin useimmat niistä eivät juurikaan eroa toisistaan. vaikka tahkoaminen varsin tyylikkään näköistä onkin, käy se pidemmän päälle hieman yksitoikkoiseksi. Kovin pitkiä pelisessioita en ainakaan henkilökohtaisesti jaksanut vääntää, kun jatkuva napin hakkaaminen alkoi maistumaan jo puulta. Pieninä annoksina Total Warrior on kuitenkin varsin sujuvaa viihdettä, mitä kelpaa katsella vierestäkin.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Sega, 2005