STOP THE PRESS!

Without Warning

without_warningTekijä: Circle Studios
Julkaisija: Capcom 
Arvio: 3/5

Vaikka sivutyökseni koluan kymmenittäin pelisivustoja lävitse päivittäin, ei Without Warning arvosteluun saapuessaan kilautellut mitään kelloja. Capcom julkaisijana ei sekään takaa laatua, poppoolta kun tuntuu tulevan sekä huipputeoksia että tuubaa. Lisähohhoijaata aiheutti vielä sekin ajatus, että eiköhän Playstation 2:n räiskintäpelien lukumäärä ala kohta jo olla täysi.

Ilmeisesti ei, sillä Without Warning puolustaa kohtuullisesti paikkaansa tuossa sankassa joukossa. Pelintekijänä Circle Studios on aivan uransa alussa, mutta tiimistä löytyy mm. Tomb Raiderin synnyttäneet veljekset. Laran pyssyilystä WW on kuitenkin kaukana, mitä nyt kuvakulma hieman on samaa tyyliä. Terroristin pahulaiset uhkaavat räjäyttää kemikaalitehtaan, joten erikoisjoukko lähetetään matkaan. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan ja pian pelaajan ohjastama karju onkin oman onnensa nojassa. Tähän ei kuitenkaan jäädä, vaan juonikuvio lainailee vaikutteita 24 –tv-sarjasta ja kuviot tahkotaan useamman henkilön näkökulmasta.

Kuulostaa siis periaatteessa hyvältä. Alussa tunnelma on mukavan tiivis ja vetää mukaan peliin, kun aseiden, ammusten ja terveydenkin hankinnan kanssa on pysytty jotakuinkin realismin rajoissa. Vastapuolen tuhoterot käyttäytyvät myös sopivan aggressiivisesti vaikkakin puoliälyttömästi, eivätkä varsinkaan osaa avata ovia. On se kätevää, kuinka oven taakse piiloutumalla selviää suuremmastakin konekivääritulituksesta. Siitä puheen ollen, molempien osapuolten osumatarkkuudessa olisi kepeästi parantamisen varaa, sillä vaikka oma nahka vastapuolen sohiessa säästyykin, toivoisi oman pyssyn tekevän vähän paremmin tuhoa. Metal Gear Solidia on myös käytetty oppikirjana, kun aseettomilla hahmoilla eteneminen pitää olla useamman asteen verran varovaisempaa. Graafisesti pidin Without Warningin harmaansynkeää kuvastoa oikeinkin kohtuullisena ja kenttäsuunnittelua yksityiskohtaisena. Fysiikkapuoli näyttää voimansa, kun pahis lentää parvekkeelta kranaatin voimasta komeassa kaaressa.

Miksei sitten täyttä viittä pistettä? Koska käytännössä peli on ampumista, ampumista, kranaatti, ampumista, ampumista, ampumista ja toisilla hahmoilla etenemistä yhtä suoraviivaisesti, mutta vähemmällä ampumisella. Sekaan on heitetty hieman tiirikointia, pommin purkamista ja sellaista, muttei mitään, mitä ei olisi ennen nähty. Nautiskelin kuitenkin pelistä, jossa ei tarvitse otsa kurtussa pohtia etenemistä tai juonenkäänteitä, vaan meno on enemmänkin actionleffamaista. Without Warning on kevyttä kähinää kaamokseen, muttei riitä isojen FPS-poikien selättäjäksi. Seuraavasta Circle Studiosin pelistä voi toivottavasti odottaa enemmän.

Manu ”Ovi on miehen paras ystävä” Pärssinen for smackthejack

Photo’s copyright by Capcom, 2005