STOP THE PRESS!

SOCOM U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo

socomTekijä: Zipper Interactive
Julkaisija: SCEE
Arvio: 3/5

Viime aikojen trendi on ollut keksiä pelin eri konsoleille julkaistaville versioille eri nimiä. Samalla nimistä on tullut myös entistä pidempiä. Kukkulan kuninkaaksi nousee toistaiseksi Sony PSP:n SOCOM U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo – varsinkin jos nuo lyhenteet vielä lukisi kokonaisuudessaan. SOCOM –pelejä on toistaiseksi julkaistu vain PS2:lle ja ensimmäisenä meikäläiselle tuli mieleen niiden mukana tuleva kuulokemikkisetti, jota PSP-pelin arvosteluversion mukana ei näkynyt. Pleikkari kakkosen SOCOM-versiot ovat olleet melkoisen arvostettuja ja menestyneitä, joten moisen vääntäminen taskukokoon on ollut Zipper Interactivelle melkoinen haaste.

Kohtuullisen hyvin he ovat siinä kuitenkin onnistuneet. PSP ei alun perinkään ole mikään räiskintäpelien ihanneympäristö, mutta kun parhaansa tekee, saadaan aikaiseksi siedettävää matkasodintaa. Neljän ohjailtavan sotilaan joukkio on kutistunut PSP:n ruudulla kahteen, mikä muuttaa pelin luonnetta hieman yksinkertaisemmaksi. Mukana on 14 tehtävää ja kaiken takana on jälleen kerran kauhistuttava terroristiryhmä, joka uhka maailman tasapainoa. Operaatiot ovat sopivan mittaisia (lyhyehköjä), ellei satu kuolemaan ja joutuu tahkoamaan saman pätkän alusta asti. Päättömästi ei yleensä sovi rynnätä räiskimään, vaan hitaansutki eteneminen on kaiken a ja o.

Tekoälyn suhteen PSP-versio ei loista. Viholliset loikkivat minne sattuu ja oma taistelutoverikin tuppaa alituiseen tulilinjalle, ellei miestä pidä kurissa. Kontrollit on tietenkin sovitettu PSP:n nappuloille, joten tähtääminen ei ole aina maailman yksinkertaisin juttu. Tätä on helpotettu oikean olkanapin automaattitähtäyksellä, mutta sekään ei aina takaa osumaa. Itselleni miesten liikuttelusta jäi hieman kökkö jälkimaku. Graafisestikaan SOCOM USNSFB ei meikäläistä säväyttänyt, mutta äänipuoli on messevää ja tunnelmaan, sekä aiheeseen sopivaa.

Verkkopeliä en päässyt kokeilemaan arvostelua tehdessäni, sillä lumiaura vei nettipiuhani mennessään, mutta pieni tutkimustyö osoitti, että mikrofonisetti on PSP:llekin olemassa ja toimii verkkopelissä kuulemma vallan hyvin. Samaa on sanottu myös itse verkkomatseista – monipuolista ja toimivaa hupia. SOCOMUSNSFB on hyvinkin mahdollisesti PSP:n paras räiskintä tähän mennessä, mutta meikäläistä se ei saanut koukkuun. FPS:t ovat omiaan ison ruudun edessä kunnon ohjaimilla, taskukoneilla niistä katoaa se jokin. Mikäli olet sarjan fani ja pokettipleikkari löytyy, kyseessä on käypä ostos, sen verran hyvää työtä Zipperin pojat ovat kuitenkin tehneet.

Manu ”onko taskupelikoneessasi armeija vai oletko vain onnellinen nähdessäsi minut” Pärssinen for smackthejack

Kuvat copyright SCEE 2006