STOP THE PRESS!

Battlefield 2: Modern Combat

battlefield2_xbox360Tekijä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 4,5/5

Kyllä Xbox 360:lle nyt tryykää räiskintää joka tuutista. Mainion GRAW:n jälkimainingeissa konsolille rantautuu viimeinkin myös Electronic Artsin Battlefield 2 Modern Combat. Nykykonsoleillakin sille on yhä suurehko pelaajajoukko hyvien verkkopeliominaisuuksien nojalla, joten Xbox 360-versiota odotettiin kieli vyön alla. Peli oli alun alkaen suunniteltu käytännössä pelkästään moninpeliksi, mutta siihen lisättiin loppuvaiheessa myös yksinpelikampanja. FPS-rajoitteisuuteni tietäen ymmärsin, että ennen verkkoon astumista kaipasin kipeästi harjoitusta, joten sukelsin ensin sinkkupelaamisen saloihin.

En ole noita vuosi sitten ilmestyneitä versioita testannut, mutta lähteeni kertovat, että Live-ominaisuuksia ja grafiikkakarkkia lukuun ottamatta kyseessä on hyvinkin sama peli. Ja voi että sitä grafiikkakarkkia piisaa. Taivaalta hitaasti satavaan lumeen peittyvä sodan runtelema kaupunki on todella komeaa katsottavaa eikä toteutus töki millään osa-alueella. Toki GRAW:kin on komea, mutta jotenkin EA:n elokuvamainen tyyli miellytti tällä kertaa silmiäni enemmän. BF2MC:n yksinpeli jää varmaan monilta vallan pimentoon, mutta sanon nyt jotain, mikä saattaa järkyttää näiden pelien faneja: pidin lopulta BF2MC:stä hieman enemmän kuin GRAW:sta. Tunnelma on kohdallaan, adrenaliini kohisee enemmän, meininki on astetta kevyempää. Kelpaa meikäläiselle. Peli sijoittuu Kazakstaniin, jossa USA ja Kiina ajavat omia etujaan 20 tehtävän ajan. Yksittäiset tehtävät tuntuivat sopivan pituisilta, ei liian väkisin venytetyiltä. Lisäksi jokaista tehtävää saa yrittää vaikka kesken kaiken monesta vinkkelistä, mikä oli mielestäni vallan piristävää.

Mutta siltikin se vain valmistelee siihen verkkopelieuforiaan, mikä Battlefield 2:ssa on hiottu viimeisen päälle toimivaksi. En pärjää edelleenkään juuri kenellekään vastaan tulevalle, mutta voi pojat, että on hauskaa. Lagia ei esiintynyt ainakaan viimeisen viikon aikana käytännössä ollenkaan ja peleihin pääsee nopeasti mukaan. Pelaajia voi olla kerralla mukana jopa 24, mutta pelitapoja on vain kaksi. Enempää ei kyllä jää kaipaamaankaan, sillä vanha tuttu lipunryöstö sekä alueiden valtaus -conquest olisivat varmasti kuitenkin olleet ne pelatuimmat.

Taas pitää toistaa tätä samaa latinaa: mikäli omistat jo PC, PS2- tai Xbox-version, ei välttämättä kannata vaivautua. Mikäli taas Xbox 360:si on vielä ilman räiskintää, joudut tekemään rankkaa vertailua GRAW:n ja Battlefield 2:MC:n välillä. Jos verkkopeli on se, mikä sydäntäsi enemmän lämmittää, valitse jälkimmäinen. Molemmissa on omat hyvät puolensa, eikä montaakaan huonoa.

Manu ”Boom, whoooooooosh, boom” Pärssinen for smackthejack

Pictures © Electronic Arts, 2006