STOP THE PRESS!

Tenchu – Time of the Assassins

tenchuTekijä: K2
Julkaisija: Sega
Arvio: 1/5

Monien kovastikin fanittama Tenchu-sarja, josta varsinkin ensimmäinen osa on noussut lähes klassikkostatukseen, siirtyy nyt Sony PSP:lle. Ninjameno aina maistuu, mutta vähän huoletti, miten Tenchun maisemat ja muu toiminta saadaan toimimaan käsikonsolin kontrolleilla ja pikkuruudulla. PSP on viime aikoina kyllä yllättänyt muutamilla peleillä, joissa tehoja on revitty kunniakkaasti (mm. Daxter), joten eikun miekka mukaan ja salamurhaamaan.

Peli on jatkoa Fatal Shadows –osalle, mutta juoni ei ole niin kiinnostava, että tämä fakta olisi merkittävä muille, kuin äärimmäisille Tenchu-faneille. Rikimaru, Tesshu, Rin ja Ayame palaavat kuvioihin ja jokaiselle on omat tarinanrippeensä feodaaliajan Japanissa. Homma on vain jaettu pienempiin osasiin kuin kotikonsoliversiossa, mikä onkin TotA:n parhaita puolia.

Parhaita siksi, että jo ensi sekunneilla koko touhua kauhistuu, eikä kyse ole horrorpelistä. Hahmo liikkuu nykien, kamera ei käänny ja ninja näkee tuskin metrin verran eteensä. Pelin tarkoitus on nimenkin mukaan salamurhaus, mutta kun viholliset ilmestyvät tyhjästä eteen, ei auta muu kuin ryhtyä mättötoimeen. Itsekseen toikkaroiva ja huonosti kääntyvä kamera takaa vielä paremmin sen, että vihulaisia ei näe, ennen kuin ne ovat kohdalla. Huonoa, huonoa suunnittelua, K2 ja Sega, paha, paha.

Taistelu on tokkuraista ja summittaista. Vaikka kuinka koettaisi innostua tehtävästään, vie epäpelattavuus ja toteutus tuskan sietorajoille niin nopeasti, että jonkinlaisen arvosteluun oikeuttavan mielikuvan saaminen pelistä vaati päivän taukoja ja sitten uutta yritystä. Silloin kun grafiikasta näkee jotain muuta kuin mustaa, se on kohtuullisen siedettävää, mutta synkeää, yllätyksetöntä ja väritöntä. Musiikkiin pätevät aivan samat adjektiivit.

Jos olet Tenchu-fani, jätä tämä kaupan hyllylle. Jos olet jättimäinen Tenchu-fani, ota se kokoelman täydennykseksi, mutta älä suotta synkennä päivääsi testaamalla sitä muuten kuin heittotähden korvikkeena.

Manu Pärssinen for smackthejack

Pictures © Sega