STOP THE PRESS!

Grand Theft Auto : Liberty City Stories

liberty_city_storiesTekijä: Rockstar Games
Julkaisija: Rockstar Games
Arvio: 3,5/5

Grand Theft Auto : Liberty City Stories GTA: Liberty City Stories oli Rockstar Gamesin panos Sonyn Playstation Portablen parempien pelien valikoimaan. Liekö pelintekijöillä sitten ollut hieman ylimääräistä luppoaikaa, kun peli kääntyi yllättäen myös isommalle pleikkarille. Kyseessä on siis melko pitkälti 1:1 käännös alkuperäisestä. Lähinnä grafiikka on hitusen tarkempaa, joskaan ei suhteessa juurikaan parempaa. Tokihan GTA III:sta tutun Liberty Cityn pyöriminen taskukonsolilla tuntui aikoinaan suorastaan huikealta. Aivan samaa ei valitettavasti voi sanoa, kun samat maisemat pyörivät nyt jo toistamiseen PS2:lla. Onneksi tehtävät sentään ovat uusia ja hintalappukin suorastaan kohtuullinen.

Vaikka GTA:LCS noudatteleekin pääpiirteittäin sarjalle ominaista laatua, ei se kuitenkaan onnistu kaikilta osin säväyttämään aiempien osien tapaan. Tehtävät ovat monin paikoin hieman epätasaisia vaikeusasteeltaan. Toisaalta ohjaus on hitusen PSP:n yksitattisella ohjaimella sohimista sujuvampaa. Kuitenkin edelleen ampumistehtävät herättivät edelleen melkoisia kirosanaryöppyjä, automaattitähtäyksen tarkentuessa jatkuvasti vääriin kohteisiin. Tämä on tosin ollut sarjan konsoliversioiden ongelma aina kolmososasta lähtien. Graafisesti LCS on hyvinkin tuttua kauraa, vailla sen kummempia muutoksia. Sen sijaan äänipuolella tykitellään jälleen tiukkaa matskua. Musiikkivalinnat ovat taattua laatua. Etenkin Rise FM -kanavan 90-luvun konemusiikkiklassikot saivat ainakin meikäläisen niin nostalgiselle tuulelle, että tehtävien suorittaminen keskeytyi, kun piti kiertää vielä pari kertaa korttelin ympäri, ettei hyvä biisi jäisi kesken.

Se, mikä jaksoi kiinnostaa kolmen osan ajan, ei oikein tahdo toimia enää neljännen, puolivillaisen jatko-osan kohdalla. Jo sarjan edellinen osa, San Andreas jäi itseltäni lopulta kesken, kun homma alkoi toistaa itseään pahemman kerran. Toivoa sopii, että sarjan seuraava tuleminen uudistaisi sarjaa radikaalisti niin kuin kolmososa aikoinaan.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Rockstar Games, 2006