STOP THE PRESS!

Miami Vice – The Game

miami_vice_pspTekijä: Rebellion
Julkaisija: Sierra
Arvio: 3/5

Jos ihmisiltä kysytään, mikä tulee ensimmäisenä mieleen 80-luvusta, on yksi todennäköisimmistä vastauksista Ritari Ässän ja Ihmemiehen ohella Miami Vice. Vast’ikään leffateatterit vallannut uusi elokuvaversio on saanut luonnollisesti oheistuotteenaan myös oman pelin, joka hieman yllättäen ilmestyy ainoastaan Sony PSP:lle. Tarjolla on varsin näyttävää meininkiä, mutta ei suinkaan kirkkaan räikeissä kasarimaisemissa, vaan hyvinkin synkissä 2000-luvun puitteissa.

Pelaaja voi valita, kumman päähenkilöistä, Crockettin vai Tubbsin ottaa ohjattavakseen. Suurin osa toiminnasta tapahtuu kolmannen persoonan vinkkelistä, eli hahmon takaapäin kuvattuna. Toiminta painottuu melko pitkälti pahisten ammuskeluun, mutta välillä pelaaja päästetään myös kulkupelien, kuten pikaveneen ohjaksiinkin. Valitettavasti venosen ohjastaminen on hieman tökeröä, joskin kuitenkin varsin näyttävää. Miami Vice on muutenkin ulkoasultaan todella näyttävä alustaansa nähden, eivätkä silloin tällöin esiintyvät pienet grafiikkabugit juuri häiritse menoa. Yksitattinen taskukonsoli ei vain muuten ole paras mahdollinen tapa pelata kolmiulotteista räiskintäpeliä. Kameraa ei pysty kääntämään ilman, että koko ukko kääntyy. Aseella tähtääminen on sopivan hankalaa, mutta vihollisten kestävyydessä olisi jälleen hieman viilaamista. En ole mikään aseasiantuntija, mutta ymmärtääkseni lähietäisyydeltä haulikolla rintaan lasauttaminen pysäyttäisi kyllä kovemmankin kaverin. Nyt koviksia saa tussauttaa neljäkin kertaa kahden metrin päästä, ennen kuin nirri irtoaa.

Kenttäsuunnittelussa on välillä hieman huomauttamista. Esimerkiksi hämmennystä tuottaa se, että kun pelaaja kulkee oven läpi, ei hän tulekaan ulos ovesta, vaan esimerkiksi 10 metriä oven vierestä. Myös aseen lataaminen aiheutti välillä hieman erikoista liikehdintää hahmossa. Miami Vicen bugit ovat kuitenkin käytännössä sen verran pieniä, että ne eivät meininkiä haittaa. Pelin eettinen puoli saattaa herättää kukkahattuosaston tädeissä hirvitystä. Huumeita diilaamalla tienaa rahaa sekä tärkeää informaatiota. Itseen kohdistuneiden luodinreikien paikkaileminen laastarilla kesken tehtävän laskee hahmon viileystasoa, mikä on ehkä hitusen outo ratkaisu. Kentältä löytyvien muistitikkujen kräkkääminen on perin hupaisaa, jos kohta hieman vaikeaa puuhaa. Sinänsä kyseisellä minipelillä ei käytännössä ole juurikaan tekemistä hakkeroimisen kanssa, vaan kyseessä on hauska, näyttävä ja koukuttava 2D-räiskintäpelin tapainen pikkupeli.

Miami Vice The Game on yllättävän hyvä lisenssipeli. Mitenkään erityisen mullistava tai maata järisyttävä pelikokemus se ei ole, mutta muutamaksi illaksi se tarjoaa varmasti mukavia hetkiä. Pelin audiovisuaalinen tyyli ja tunnelma on leffalle uskollinen, ja toimii varmasti parhaiten niille, jotka ovat elokuvan nähneet. PSP:n omistajat, kauppaan mars.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Vivendi Universal, 2006