STOP THE PRESS!

Tekken: Dark Resurrection

dark_resurrectionTekijä: Namco
Julkaisija: Namco
Arvio: 5/5

PSP on jo pitkään kaivannut oikeata kunnon pankinräjäyttävää peliä, jonka takia kyseinen käsikonsoli kannattaisi hankkia. Varsin useaa tällaiseksi peliksi luonnehdittua julkaisua kokeilleena voin vain omasta puolestani todeta, että mikään niistä ei ole oikeasti vetänyt lähimainkaan vertoja vast’ikään julkaistulle Tekken: Dark Resurrectionille. Kyseessä nyt on vain yksinkertaisesti niin hyvä tappelupeli, kuin mitä kyseiselle laitteelle oikeastaan voi tehdä. Oikeastaan tämänkin pelin suurin kompastuskivi tuntuu olevan lähinnä konsoli itse, tai lähinnä sen aivovammainen muotoilu. Ainakaan meikäläisen lapiokourilla ei peliä voi käytännössä pelata analogitatilla ollenkaan, koska käsien asennosta johtuva tuska iskee alta viiden minuutin. Onneksi mätkintä sujuu melko sutjakkaasti kuitenkin myös digitaalipädillä, jota käyttämällä kipuraja saavutetaan vasta huomattavasti myöhemmin.

Pelattavuutensa lisäksi pelin visuaalinen anti on niin ikään PSP:n ehdottomasti paremmasta päästä. Netissä liikkuvat still-kuvat eivät yksinkertaisesti tee oikeutta oikeasti liikkuvalle grafiikalle. Vielä kun ynnätään pakettiin se fakta, että sisältöä pelistä löytyy käytännössä enemmän kuin PS2- ja pelihalliversiosta, ei voi kuin huokailla ihastuksesta. Eipä PSP:n hankinta ollutkaan aivan yhtä tyhjän kanssa. Jo muutamassa päivässä olin onnistunut pelaamaan taskukonsolista akut tyhjäksi pariin otteeseen, mitä ei milloinkaan aikaisemmin ollut päässyt aiempien, enemmän tai vähemmän keskinkertaisten julkaisuiden kanssa käymään.

Vaan on kai jotakin negatiivistakin pelistä mainittava. Lienee toki selvää, että jos tappelupelit eivät noin ylipäätään kiinnosta, ei Tekkenillä ole luonnollisestikaan juurikaan tarjottavaa. Myös aloittelijalta tai sunnuntaitappelijalta tekeminen loppuu pelissä yllättävän nopeasti. Etenkin tarinamoodin loppuviholliset tarjoavat vaikeusasteeseen nähden aivan tolkuttoman vastuksen, mikä johtaa siihen, että loppuvideo jää yleensä näkemättä. Yrityksiä toki pelaajalle annetaan loputon määrä, mutta sinnikkyyttä syövät pahisten spesiaaliliikkeet, jotka osuessaan haukkaavat härskisti puolet pelaajan energiatangosta. Kaksinpelinä Tekken tarjoaa tietenkin loputonta riemua, kunhan vain vastustajaksi löytyy suunnilleen tasavertainen kaveri. Jatkuva altavastaajana olo syö toki pelikokemusta myös tässä tapauksessa.

Tekken: Dark Resurrection ei ole oikein missään määrin innovatiivinen, vaan paremminkin tasan sitä samaa mätkimistä, mitä se tarjosi jo kymmenen vuotta sitten. Vaan hitot siitä, kun peli on toteutettu näin jumalattoman hienosti, ei uusia ideoita edes jää kaipaamaan. Liekö Sony pihdannut näitä todellisia hittipelejä PSP:lle, koska Tekkenin parissa viimeistään käy selväksi, ettei tämän konsolin suunnittelija tajua ergonomiasta hölkäsen pöläystä. Koska lie nostetaan ensimmäiset syytteet Tekkenin pelaamisesta aiheutuneesta jännetuppitulehduksesta. Ellei pointtini vielä käynyt selväksi, niin hus, heti pelikauppaan siitä!

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Namco, 2006