STOP THE PRESS!

Wildlife Park 2

wildlife_park2Tekijä: B-Alive
Julkaisija: Deep Silver / DreamCatcher Interactive
Arvio: 2/5

Kaikkiin mahdollisiin ympäristöihin sijoittuvia rakentelu- ja tycoonipelejä on nykyään jo suorastaan ylitsepursuavan paljon. Jopa niin paljon, että samoistakin aiheista tekevät eri firmat pelejä, koettaen saada mukaan omaa näkemystään tai enemmän ominaisuuksia. Zoo Tycoonista olin aikaisemmin kuullut, mutta Wildlife Parkin kakkososa tipahti postilaatikkoon yllätyksenä. Että tällainenkin.

Aluksi kylmänväreitä aiheuttaa pelin mukana asentuva Starforce -kopiosuojausohjelmisto, mutta eipä siitä voi kieltäytyäkään. Selkäpiin lämmittää kuitenkin jo heti alkuunsa pelin musiikit. Niitä tekemään on selvästi palkattu kohtuullisen laadukas studiomies. Sitten valittavana on joko tehtäväpohjainen eläinten kaitsenta tai vapaampi tuumailu. Ensimmäiset tehtävät ovat tietenkin asiaan tutustumista ja loppuvat liiankin nopeasti – juuri kun tuntuu, että vauhtiin pääsi. Ensi alkuun kuvakulma hämmästytti, mutta kunhan zoomaa ulommas, homma alkaa sujua niiltä osin. Käyttöliittymä toimii kaikin puolin loogisesti ja selkeästi ja opastaa eteenpäin. Valitettavasti tehtäviä selostavaa äijää ei saa vaikenemaan.

Tarkoituksena on pitää kaikki 50 eläinlajia tyytyväisenä ja tarjota niille riittävästi ruokaa ja juomaa. Eläinten elinoloista oppiminen innosti pelaamaan, kunnes hämmästyin suuresti. Pulassa olevaa jaguaaria tuli kuntouttamaan ja kouluttamaan miekkonen kepillä hakkaamalla, tai ainakin siltä se näytti! Jos eläimet ovat tyytyväisiä, pitää vielä huolehtia kasveista, työntekijöistä, eläinpuiston asiakkaista ja tietenkin taloudellisesta kannattavuudesta. Eläinten kanssa näpertely on vielä rentouttavaa puuhastelua, mutta suuremmat kuviot tuntuvat työn puurtamiselta.

Graafisesti peli ei hämmästytä juurikaan, eläimet on ihan kivasti tehty animaatiota lukuun ottamatta, mikä tietenkin olisi oleellista tässä pelissä. Se ei kuitenkaan ole missään todellisuudessa oleellista, että peli jumittelee, hukkaa eläimiä, eikä suostu etenemään, ennen kuin jotkut asiat tekee moneen kertaan. Jos pulikoimaan pistää kokonaisen kalaparven, hyytyy jo konekin, vaikka ihan pätevästä raudasta on kyse. Maan pinnalle minut kuitenkin palautti se, kun pelin vapaata pelailumoodia testatessani 3-vuotias poikani oli katselemassa. ”Pliis isi, saanko mä ruokkia tota pantteria! Tuolta tulee kala! Onko sillä nälkä? Haluan kirahvin!” jne. toivat peliin toisen aspektin, mikä puolustaa sen hankkimista lapsiperheisiinkin. Käytännössä pelaajien tarvitsee kuitenkin hallita englanninkieli ja muutenkin olla mieluusti jo toisella vuosikymmenellä.

Wildlife Park 2 on keskimääräistä parempi pienen peliyhtiön tekele, jonka kohtalo on alkujaan halvemmasta hinnastaan huolimatta kuitenkin todennäköisesti alennuskorit. Sieltä sen voivat poimia mukaansa kaikki villieläimistä pitävät rakentelupelien ystävät.

Manu ”Tiikeri pankissa” Pärssinen for smackthejack

Picture © Deep Silver, 2006