STOP THE PRESS!

Hevostallin salaisuus

hevostallin_salaisuusTekijä: ArtPlant
Julkaisija: PanVision
Arvio: 1/5

Välillä peliarvostelijan eteen tulee todellisia haasteita. Ei, en tarkoita FPS-räiskinnän loppuhirviötä, puzzlepelin hankalampaa pulmaa tai rytmipelin tuskastuttavan hankalaa kappaletta. Puhun peleistä, kuten Hevostallin salaisuus. Kilometrin päästäkin erottaa, etten kuulu kyseisen pelin oikeaan kohderyhmään, mutta mitä muutakaan voin, kuin eläytyä kymmenvuotiaaksi hevostytöksi.

Pelin nimestä tulee heti muistikuvia kyläkirjaston hyllyjä täyttäneistä tyttöjen hevoskirjasarjoista, eikä ajatus petä. Sitähän tämä on, interaktiivisempaan muotoon sovitettu tyttöjen hevoskirja, johon on sekoitettu hieman ihastumista ja mysteeriä. Mikäli pystyy katsomaan läpi sormien niitä seikkoja, että pelin ääninäyttely on käsittämättömän kamalaa, välianimaatiot silkkaa puuroa, kontrollit tahmaisia ja töksähteleviä, pelilliset tehtävät viimeisen päälle yksinkertaisia ja maisemat ankeita, jää jäljelle… hm, ei mitään.

Pelin takakannessa hehkutetaan hevosta nimeltä Chilli, mutta jostain syystä omani oli kuitenkin Safiiri. Oikein täytyi naurahtaa, kun hevostalliin sitä hoitamaan rientäessäni se olikin näkymätön ja taustalla raikasi keskimääräistä rankempi hevimättö. Hevosen ’hoitamisen’ (seuraat vain ruudulla näkyviä ohjeita) lisäksi sillä pitää ratsastaa (hevostytöt huom! sekä este-, maasto- että kouluratsastusta), jotta pääsisi kisoihin ja juoni etenisi. Pelaajaa ohjastetaan niin paljon, että käytännössä peli voisi olla kirja, jonka sivu kääntyy tiettyjä nappeja painamalla.

Okei, 30-vuotias nörtti ei saa tästä juuri mitään irti, vaikka olin itseäni kiduttaen hyvinkin kärsivällinen ja hakemalla hain jotain sellaista, joka aiheuttaisi positiivisen tuntemuksen. En väitä, että se kymmenvuotias hevostyttö, jonka joulupaketista tämä löytyy, vääntäisi naamaansa suureen mutruun. Fiilis on kaiken kaikkiaan kuitenkin sellainen, että kohdeyleisöäkin on aliarvioitu. Kyllä nykypäivän nuoret selviytyvät haastavammastakin virtuaaliviihteestä. Suosittelen hankkimaan tytölle pelin sijaan vastaavan kirjan. Sen kanssa saa edes mielikuvitus laukata.

Manu ”olin minäkin joskus ratsastustunneilla” Pärssinen for smackthejack

Picture (c) Pan Vision 2006