STOP THE PRESS!

MotoGP

motogp_pspTekijä: Namco Bandai
Julkaisija: SCEE
Arvio: 3,5/5

Sony PSP alkaa olla elinkaarensa siinä vaiheessa, että ohjelmoijat saavat siitä vaivatta irti laadullisesti sellaisia pelejä, kuin alun perin odotettiinkin. Daxter ja Tekken ovat olleet hyviä esimerkkejä ja työpöydälleni ilmestyi tällä viikolla kaksi lisää, joista tässä ensimmäinen. Moto GP –moottoripyöräilypelisarja lähentelee PS2:lla simulaatiota, mistä johtuen olinkin sitä testatessani aina turvallani joka mutkassa. Miten moinen on saatu puristettua PSP:n ruudulle?

Lyhyestä virsi kaunis: graafisesti vallan hyvin, sisällön ja tekoälyn puolella on köyhäilty. Aidot pyörät, radat ja kaatumiset näyttävät yhtä komeilta kuin PS2:llakin. Kuskeissakin on lisenssit kunnossa – mukana on sekä viime, että nykyinen kausi. Pelissä on kaksi pelitilaa: season ja arcade. Eroa näissä on tietenkin kisojen määrässä, jälkimmäisessä ajetaan vain yksi. Vaikeustaso säätyy kevyen hallittavasta simulaatiomaisen tuskalliseen. Kokemusteni perusteella valitsin ensimmäisen, mikä muutenkin soveltuu paremmin satunnaisesti taskusta napattavaan pelikokemukseen.

Kausimoodissa tuleekin sitten helpommin esiin pelin puutteet. Ensinnäkin radoista ei ole UMD-levylle mahtunut kuin 8, joita sitten ajellaan. Kauden vaihtuessa voi päästä myös parempaan talliin, mikäli on pysynyt onnistuneesti pystyssä. Konekuskien tekoälyyn eivät ole Namcon pojat pistäneet montaa tikkua ristiin. Eipä juuri näy kaatumisia, huonoja ajolinjoja tai muutakaan näennäisen inhimillistä. Heikommat kuskit vain ajelevat hiljempaa. Tosin monia ajopelejä vaivaava kuminauhailmiö on tämän myötä kiitettävän kateissa. Musiikit ovat raastavaa ränttätänttää, motskarien äänet ok, mutta ilman kuulokkeita vaisuja.

PSP:n MotoGP ei ole huono peli, muttei mitenkään hurjan säväyttäväkään. Jos pidit PS2-versiosta, varmasti tämä kannettava versiokin maittaa. PSP:llä ei ole kovinkaan montaa varteenotettavaa kilpa-ajopeliä (osittain samojen tekijöiden Ridge Racer on yhä ykkönen), joten toistaiseksi MotoGP on vahvoilla, pienistä oikaisuistaan huolimatta. Verkkopelimahdollisuus olisi toki ollut iso plussa. Kyllä tätä kilpa-ajopelien ystäville voi suositella, kelpo suoritus Namcolta.

Manu ”tartten apupyörät” Pärssinen for smackthejack

Picture © Namco Bandai, 2006