STOP THE PRESS!

Shinobido: Tales of the Ninja

shinobidoTekijä: Spike
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 1/5

Ninjat, nuo itämaiden mystisen coolit palkkatappajat, ovat nykypäivänä aniharvoin pelien päähenkilöinä. Sony PSP:n Shinobido – Tales of the Ninja on suoraa jatkoa PS2:n Way of the Ninja -pelille. Sillä erotuksella tosin, että siinä missä Way of the Ninja oli pikkuvioistaan huolimatta tiettävästi jokseenkin kohtuullinen peli, ei Tales oikein onnistu ylittämään edes keskitason rimaa. Pelissä on niin paljon enemmän pikku- ja isompaakin vikaa kuin jotain hyvää, ettei sitä oikein voi suositella muille, kuin ninjojen ylimille masokistiystäville.

Päähenkilön tehtävänä on suorittaa erilaisia tehtäviä, joiden päämäärät vaihtelevat salamurhista esineiden varastamisen kautta henkilöiden suojeluun. Salamurhista on tosin useimmiten salaisuus kaukana, kun kylistä loppuvat vartijat kesken, ruumispinon kasvaessa melkoisiin mittoihin. Toisin kuin Way of the Ninjassa, ei taskuversiossa tarvitse edes välittää maineensa tahriintumisesta, mikäli mopo karkaa käsistä. Kentät ovat kooltaan todella pieniä, mikä syö melko pitkälti pohjaa ninjailulta. Kenttien suunnittelu on niin ikään melko ontuvaa. Toisinaan piti miettiä ihan tosissaan, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä, kunnes löysin epäselvästi merkityn oven, josta löytyi se viimeinen listittävä vihollinen. Myös visuaalisesti Tales of the Ninja jättää pelaajan varsin kylmästi. Pelin maailma näyttää jokseenkin siltä, kuin kyseessä olisi harrastajien kotikutoinen viritelmä. Raivostuttava kamerakin muodostuu jälleen yksitattisen PSP:n ongelmaksi. Ja jotta kakku lässähtäisi lopullisesti, on ninjamaisen ketterä liikkuminen pilattu kankeilla kontrolleilla. Hahmo liukastelee minne sattuu ja se pelin tärkein, eli taistelu on useimmiten lähinnä hätäpäistä jotain sinne päin hosumista ja parhaan toivomista.

On vaikeata keksiä syitä, miksi kukaan haluaisi ostaa Shinobido: Tales of the Ninjan. Viihdettä se kun ei tarjoa nimeksikään. Jos ninjat ovat sydäntä lähellä ja silmänsä voi ummistaa olemattomalle tunnelmalle, kurjalle grafiikalle sekä hontelolle pelattavuudelle, voi tätäkin peliä toki harkita bussimatkojensa viihdykkeeksi.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Spike co. ltd. 2007