STOP THE PRESS!

Carte Blanche: For a Fistful of Teeth

carte_blancheTekijä: Absurdus
Julkaisija: G2 Games
Arvio: 1/5

Kun kuulin, että Carte Blanche oli saapumassa arvosteltavakseni ja poikkesin pelin kotisivuilta, oli vaikutelma kiinnostava niiden amatöörimäisyydestä huolimatta. Film Noir -tyyliin toteutettu elokuvamainen, omaperäisen näköinen perinteinen seikkailu maistuisi kyllä tässä talossa, kiitos vaan.

Vaan maku oli karvas ja suolainen. Heti alussa oli ongelmia asennuksen kanssa, kun levy jätti koneen jumiin kerta toisensa jälkeen. Sen kun sai kierrettyä, löytyi levyltä 200-megainen asennustiedosto. Suosittelen pelifirmalle nettijakelua, mikäli projektit pysyvät samassa mittakaavassa. Pelin alettua mukavan noir-tunnelman pilasi heti selostajan äänen puute, vaikka myöhemmin päähahmo puheleekin. Itse grafiikat ovat ok, hahmot osittain mukavan omaperäisiä mutta toiset taas vasemmalla kädellä tehdyn näköisiä ja ympäristöt yksityiskohdattomia. Naishahmojen ääninäyttely sai minut hulluuden partaalle ja vaikeutti peliäkin, kun koitin välttää tilanteita, joissa sitä joutui kuuntelemaan. Musiikit ovat lajia ’no kuulostaa tää vähän semmoselta, oikean tyyliseltä’.

Pikkukaupungissa kasvanut Edgar Delacroix matkustaa suureen maailmaan, 20-luvun Montrealiin ja päätyy yksityisetsivän apumieheksi. Pieniä ja isompia juttuja sitten ratkotaan ja erilaisia hämäräperäisiä hahmoja tavataan ja heidän kanssaan keskustellaan… ja jutellaan ja puhutaan… ja pölistään ja höpötetään. Edgarin taidot kehittyvät matkan varrella hieman roolipelimäisesti ja niitä pitääkin kehittää mysteerien selvittämiseksi. Tämä oli mielestäni ihan hyvä ratkaisu, koska muuten mennään hyvin perinteisellä ’etsi esine tai et etene’ -linjalla. Silloin tällöin pelissä on myös itseironiaa ja huumoria, mikä pelastaa välillä puuduttavat pelisessiot.

Älkää pilatko muistojanne seikkailuista tällä, vaan ostakaa jokin Agatha Christien kirjoihin perustuva mysteeri tai Nintendo DS:lle vaikka Hotel Dusk. Carte Blanchesta paistaa läpi kengännauhabudjetti, pieni kehitysfirma (neljä henkilöä) ja hiomattomuus. Jäädään odottamaan, onko rimaa nostettu seuraavaan episodiin, sillä kyllä Carte Blanchesta tiettyjä aineksia löytyy, kunhan niitä vielä hieman haudotaan.

Manu ”mieli on musta” Pärssinen for smackthejack

Picture (c) Absurdus