STOP THE PRESS!

Everybody’s Tennis

everybodys_tennisTekijä: Clap Hanz
Julkaisija: SCEE
Arvio: 3,5/5

Everybody’s Golf on kepeän hauska japanilaisanimaatiomaisilla grafiikoilla varustettu golf-peli, joka on varsin suosittu ja laadukas. Nyt samasta muotista saapuu tennispeli, jota lupailtiin monen vuoden ajan. Euroopassa sen ilmestymisaika ei ehkä ollut paras mahdollinen näin pian Virtua Tenniksen uuden saapumisen jälkeen, mutta sen verran tunnelmaltaan erilaisista peleistä on kyse, että ei tätäkään passaa sivuuttaa.

Kun on kyse viimeisen päälle yksinkertaistetun oloisesta tennispelistä, ovat alkuvalikot ensinäkemältä turhankin hankalia. Pelimoodit ovat peruskauraa, päätilassa tietyn määrän vastustajia voittamalla pääsee seuraavalle kykytasolle. Lisäksi samalla ansaitaan lisää hahmoja ja niille peliasuja. Monesta muusta pelistä poiketen syöttäessä ei näe minkäänlaista voimamittaria vaan teho täytyy ajoittaa siihen hetkeen kun pallo on lakipisteessään. Hankaluudestaan huolimatta tähän kuitenkin tottuu pian ja muu pelaaminen on kontrolleiltaan Virtua Tennis -kloonia, joka painottuu vielä vähän enemmän ajoitukseen.

Pelin graafinen asu on todellakin pirtsakkaa animetyyliä, johon on lisätty humoristisia animaatioita sekä suomikielen valitsemalla myös varsin hauskoja kirjoitettuja ääniefektejä, kuten SMÄK! tai klap klap klap. Musiikki on kohtuullisen kauheaa pimputushuttua ja pelihahmojen ähkynnätkin lähinnä noloja, mutta muuten toteutus on kaikin puolin laadukasta. Kawaii-söpöt tennistytöt minihameissaan eivät ole koskaan aivan huono asia. Vastustajien vaikeustaso nousee aluksi hieman hitaasti, sen jälkeen melko madellen ja lopulta varsin verkkaisesti. Rentouttavaa mäiskintää siis, vailla haasteita.

Everybody’s Tennis on käytännössä Virtua Tennis vailla ryppyotsaisuuden hiventäkään. Mieleen palaavat myös muistot ykköspleikkarin mukavasta Anna Kournikova -tenniksestä. Everybody’s (Japanissa Minna No, USA:ssa Hot Shots) -sarjan golf-pelin ei tarvitse hävetä tennissisartaan ja mikäli ei saa japsisöpöilystä näppylöitä, tätä voi suositella kelle tahansa urheilupelien ystävälle. Se on myös ystävällisempi nuoremmalle tennissukupolvelle. Verkkopeliä ei löydy, mutta kukapa sitä PS2:lla kaipaakaan.

Manu ”Klops” Pärssinen for smackthejack

Image (c) SCEE 2007