STOP THE PRESS!

SingStar – Pop Hits

singstar_pophitsTekijä: SCEE
Julkaisija: SCEE
Arvio: 3/5

Singstar-sarja jatkaa yhä myös PS2:lla, vaikka Playstation 3 -versiokin on aivan nurkan takana ladattavine biiseineen päivineen. Sarjan päivitysversiot aiheuttavat myös peliarvostelijalle suunnatonta päänvaivaa ja siksipä oikea lähestymistapa onkin arvostella uudet Singstarit enemmänkin musiikkilevyjen tapaan – pelillisesti kun niissä ei ole tapahtunut mitään kehitystä.

Pop Hits voisi yhtä hyvin olla nimetty MTV Starsiksi tai NRJ Editioniksi. Tällä kertaa valikoima keskittyy pintapoppihittien kermaan, vain pari kertaa syvemmältä kaapaisten. Kun kappalelistaa meni ensimmäistä kertaa läpi, oli fillis että ’täällähän on paljon hyviä biisejä’. Samoja on vaimon toimesta hoilattu autoreissuilla viimeisen vuoden ajan. Kun sitten piti valita laulettava biisi, ei joukosta juuri mikään erottunutkaan edukseen. Britneyn Hit me baby one more time on jo ikihitti, joka tottakai täytyy vetäistä läpi ja jalat tiukasti ristissä falsettina kiristelty Scissor Sisters sujui mukavasti.

Arvosteluun saapui International-versio, joka ilmeisesti on se Suomen kaupoistakin löytyvä. Tämä oli omituista, sillä pelistä on myös Nordic-versio, jonka Basshunter, Aqua ja Roxette olisivat varmasti kelvanneet tässäkin maassa. Sen sijaan saadaan varsin brittilistavetoista kamaa tyyliin All Saints, Daniel Powter, Girls Aloud, Fall Out Boy, Lemar, Lily Allen ja Travis. Poikkeuksia listalla ovat Norah Jones ja U2, joiden viisuja lauloikin mielellään.

Aivan älyttömiä vetoja ovat hittimyynnistään huolimatta Akonin Lonely ja Nelly Furtadon Promiscuous. Ensimmäisessä kuiskaillaan koko alkupuoli ja toinen taas painottuu räppäykseen, mikä ei vieläkään toimi, ainakaan suomalaisessa suussa. Kaikenkaikkiaan Pop Hitsistä jää ristiriitainen tunnelma. Se ei ole missään tapauksessa sarjan huonoin lisälevy, muttei paraskaan kokonaisuus. Mikäli kuulut MTV-sukupolveen, löydät tästä varmasti monta ihkua biisiä. Jos taas pophuttu ei kiinnosta, ei näihin lisälauluihin kannata kymppejään uhrata.

Manu ”alarekisteri” Pärssinen for smackthejack

Photo (c) SCEE 2007