STOP THE PRESS!

Smash Court Tennis 3

smash_court_tennis3Tekijä: Namco
Julkaisija: Namco Bandai
Arvio: 4,5/5

Namcon Smash Court Tennis on se kolmas pelikenttiä hallitseva tennissarja, ellei Everybody’s Tennistä lasketa samalle areenalle realistisempien virkaveljiensä kanssa. Namco on osoittanut hallitsevansa PSP:n ohjelmoinnin toistaiseksi tasalaatuisemmin kuin kukaan muu, joten laatupeliä sieti odottaa UMD:n solahtaessa mustan taskupedon sisuksiin.

Ilmeisesti olen herkkä vetämään johtopäätöksiä, sillä muistan monta kertaa ennenkin kirjoittaneeni jonkin pelin kääntäneen kantani ensivaikutelman jälkeen. Näin kävi taas. Smash Court Tennis 3 sen sisältävine koneineen oli ensimmäisen kahden minuutin jälkeen jo vaarassa lentää alkukesän kukkapelloille, mutta onnekseni tartuin härkää sarvista. Kunhan muista peleistä hieman poikkeaviin kontrolleihin (vaatii entistä enemmän ennakointia) pääsi mukaan ja uramoodi pääsi vauhtiin, huomasinkin ruudulla pesivän vallan erinomaisen tennispelin.

Toteutus on taattua Namco-laatua, erityisesti pelihahmojen animaatiot ovat hämmästyttävän realistisia ja täytyy ihailla sitäkin, miten pienellä julkkispelaajista saadaan lähes täysin itsensä näköisiä. Mukana ovat tietenkin mm. Federer, Nadal, Mauresmo, Sharapova ja Hingis. Toteutuksessa ei ole mitään ärsyttävää, peli keskittyy siihen itseensä, pallon pelaamiseen, ilman liiallisia krumeluureja tai päälle liimattuja minipelejä. Hahmo kehittyy enimmäkseen pelaamalla, ei sotarobotteja kaatamalla, vaikka muutama treenauslajikin löytyy. Erikseen ovat vielä minipelit: hyvin ideoitu Pac-Man Tennis, hykerryttävän psykedeelinen Galaga Tennis ja sadistisen hauska, mutta yksinkertainen Bomb Tennis.

PSP:n Smash Court Tennis 3 on hyvin tehty, enimmäkseen viihdyttävä ja haastava tennispeli. Ongelmana on se, ettei koskaan voi olla täysin varma siitä, onko haastavuus kiinni totuttelua vaativista ja silloin tällöin hidastelevista ja tökkivistä kontrolleista, vai onko se tarkoituksellisesti haettua vaikeusastetta. Loppupeleissä on vaikea sanoa, kumpi PSP:n tennispeleistä on parempi, Virtua Tennis vai tämä. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa, joten edessä lienee tie-breaker, jonka tasaisen väännön jälkeen lopulta voittaa Smash Court.

Manu ”peukalot hellinä” Pärssinen for smackthejack

Picture (c) Namco Bandai 2007