STOP THE PRESS!

Buzz – megavisa

buzz_megaquizTekijä: Relentless Software
Julkaisija: Sony Computer Entertainment Europe
Arvio: 5/5

Buzz is back! Viimeksi lapset pääsivät pelehtimään Buzzin kanssa robottejen kanssa Roboriehassa. Nyt olemme palaneet takaisin normaaliin päiväjärjestykseen ja luvassa on ”Megavisa”. Niille, jotka eivät koskaan ole Buzz-peleihin törmännyt niin kerrottakoon, että kyseessä on siis lähinnä tietovisailuohjelman kaltainen peli. Sitä juontaa itseriittoinen ja hieman ilkikurisia vitsejä laukova Buzz yhdessä apulaisensa Rosen kanssa. Pelistä on myynnissä kaksi versiota, pelkkä peli ja peli + USB-keskitin. Tähän keskittimeen on kytketty neljä vastaussummeria, joiden avulla jopa neljä pelaajaa voi yhtä aikaa kisata tietämyksistään. Mutta nyt suoraan visailemaan.

Tarjolla on jälleen 5000 tiukkaa tai löysää kysymystä riippuen siitä millainen on vastaajan yleistiedon taso. Peliä voi pelata joko yksin tai jopa kahdeksan pelaajan kanssa. Vaihtoehtoja on monta. Voit valita vaikeustason peruspelistä vaikeaan peliin saakka. Tämän jälkeen voit valita pelin pituuden. Mitä pidemmän version otat, sitä haasteellisemmaksi peli muuttuu. Valitettavasti jälleen kerran lyhytpeli on onnettoman lyhyt, joten suosittelen ihan lämpimästi vähän pidemmän pelin valitsemista. Tämän jälkeen valitaan tuttuun tapaan hahmo, jolla jokainen pelaaja pelaa tai voi mennä suoraan asiaan pikapelillä. Ei sitten muuta kuin kohti studiota, jossa Buzz ja Rose odottelevat kilpailijoita. Tarjolla on runsaasti uusia haasteellisia pelikokonaisuuksia, joita ei edellisissä peleissä ollut.

Vaikka Buzzin idea on täysin sama kuin ensimmäisen pelin aikana, niin kuitenkin pelintekijät ovat ottaneet harppauksen eteenpäin. Tällä lähinnä tarkoitan sitä, että monet toiminnot ovat parantuneet ja monipuolistuneet. Varsinkin aloitusvalikoissa on tullut lisäyksiä, jotka parantavat jo lähtöasetelmia aivan tuntuvasti. Toisaalta myös uudenlaiset tehtävät antavat pelille aivan uutta potkua ja haastetta. Ennen kaikkea silloin, jos päättää pelata vaikeamman kaavan mukaan. Lokalisointi on suhteellisen onnistunutta. Äänet toimivat entistäkin paremmin ilman töksähtelyjä, joita aiemmissa peleissä on esiintynyt. Ainoana heikkona puolena voisi mainita kotimaisten kysymysten vähäisen määrän. Se toisi hitusen verran lisäarvoa tälle pelille. Vaikka pieniä puutteita pelissä olikin, niin silti voin väittää jälleen kerran, että ”Buzz – megavisa” on parasta mitä PlayStation 2:lle on viime aikoina tullut.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by SCEE, 2007