STOP THE PRESS!

TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles)

tmnt_ps2Tekijä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Arvio: 3/5

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat tekivät paluun tänä kesänä elokuvateattereiden animaatioelokuvan myötä, joten oheislisenssipeli ei ollut millään tasolla yllätys. Leonardo, Raphael, Michelangelo ja Donatello pääsevät esittelemään akrobaatin ja ninjan kykyjään tuotoksessa, jonka genre ei ole lisenssipeleille outo – tasohyppelyä mätkinnällä varustettuna.

Kuulemieni ennakkotietojen perusteella odotin äärimmäistä pohjamutaa, joten TMNT pääsi siinä mielessä yllättämäänkin. Kyllä, se on perustasohyppelyä, kiipeilyä ja kolikoiden keräämistä tallennuspisteestä tallennuspisteeseen. Kyllä, se on napinhakkaustappelua samanlaisia vastustajia vastaan kyllästymiseen asti. Mukana on kuitenkin mausteita Prince of Persioista ja jopa vähän God of Warien tuulia, joten lopputulos nousee keskitasoa korkeammalle. Kilppareiden eri aseiden myötä omistamat erikoiskyvyt tuovat muuten simppeliin etenemiseen hieman vaihtelua ja niiden myötä varsinkin tasohyppelyosuudet ovat jopa hauskan vauhdikkaita ja soljuvia.

Aivoja ei tässä pelissä pääse rasittamaan, mutta ei se ole tarkoituskaan. Alkuperäiset Turtles-pelit olivat täysin suoraviivaista mätkintää ja TMNT tuo idean kuitenkin jossain määrin 2000-luvulle. Graafisesti ei pärjätä PS2-parhaimmistolle, mutta lisenssisuon laatupäässä ollaan kuitenkin. Äänet, musiikit ja yleinen toteutus ovat nekin siedettäviä, lukuun ottamatta sitä, että konnaninjat toistelevat samoja lausahduksia noin parin sekunnin välein.

Pelin juoni esitetään leffayhteydestä huolimatta sarjakuvalehden voimin. Ensin käydään läpi jokaisen kilpisankarin erikoisliikkeet ja sitten jatketaan yhteistuumin kilpparia lennossa vaihtaen New Yorkin pelastamiseksi. Valitettavasti co-op -tilaa ei Ubi ole siitä ensimmäisestä TMNT-pelistä napannut mukaan. Kestoa pelillä ei ole kuin muutaman sateisen kesäillan verran, mutta huonomminkin ne voisi käyttää. Täyttä hintaa tästä ei kyllä kannata maksaa kuin suurimpien töörtel-fanien.

Manu ”Cowabunga” Pärssinen for smackthejack

Image (c) Ubisoft 2007